2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Magyarország számára Trump volna kedvezőbb, vélekedik a hazánkban élt amerikai politikai gondolkodó

John Morgan, Magyarországon élő amerikai, jobboldali politikai gondolkodó, újságíró, az Arktos kiadó volt munkatársa. Bár Michiganben született, évek óta hazánkban tölti már ideje nagy részét. Az interjúban elmondja miért, s természetesen mi másról kérdezhettük volna, mint a világot lázban tartó amerikai elnökválasztásról. Határozott véleménye, hogy Magyarország számára kedvezőbb volna Donald Trump győzelme. Egyúttal úgy látja még semmi nem dőlt el, hiába igyekszik a baloldali média ezt a képet festeni.

– Mióta él Magyarországon és milyen indítékai voltak, hogy hazánkba költözzön?

– 2014 óta annyi időt töltök Magyarországon, amennyit csak tudok. Két döntő oka volt annak, hogy ideköltöztem. Egyfelől anyai ágon erdélyi szász vagyok, tehát kötődöm a magyar kultúrához. Másfelől pedig úgy érzem, hogy Magyarország a valódi konzervativizmus vezető országa. Magyarország a legfontosabb európai védőbástya a neoliberalizmus ellen, itt zajlik az igazi küzdelem, és ebből a küzdelemből én is szeretném kivenni a részem. Egyébként szeretek is itt élni, és nagyra becsülöm a magyar embereket.

– Az elmúlt napokban az egész világ az amerikai elnökválasztásra figyelt. Bár a CNN eredményt hirdetett és nagyon szeretnék, ha így lenne. Azonban még közel sem biztos minden. Ön hogy látja az eseményeket?

– Igen, valóban nem dőlt még el semmi, ám egyvalami már egészen biztos, az pedig az elképesztően szoros eredmény. Hónapok óta mást se hallani a baloldaltól, mint hogy “utcahosszal győzik majd le” az elnököt.  Négy éve a baloldali média máson se dolgozik, mint hogy teljesen hiteltelenítse és lejárassa Trumpot és kormányát, ennek ellenére számos államban hozott elképesztően szoros küzdelmet a választás. Ez számomra azt jelenti, hogy rengeteg amerikai bízik az elnökben, és egyre többen látják, mint mindig, a baloldal most is hazudik. Remélem, a jogi csatározások után végül az elnök kerül ki győztesen. De még ha Biden is nyerne, az a nacionalista mozgalom, amely Trumppal megindult 2015-ben, nem fog csak úgy eltűnni.

– Meglátása szerint milyen elnök volt Donald Trump?

– Úgy gondolom, egy nem amerikainak nehéz megértenie Donald Trumpot. Az ő stílusa “nagyon amerikai”, ami sokszor furcsának tűnhet. De ami tény, sok-sok éve ő az első elnök, aki meghallotta a munkásosztály hangját.

Sok ígéretét nem tudta megvalósítani, de folyamatos harcban áll a washingtoni hiénákkal és az államon belüli állammal (Deep State), szóval nem hibáztathatjuk őt mindenért. Trump elnök nem ad megoldást Amerika minden problémájára, de ő végre olyan dolgokról is beszélt, amiről előtte egyetlen elnök sem mert, ráadásul nyíltan kihívta a washingtoni elitet. Már csak ezek miatt is fontos szereplővé vált, még ha csekély sikereket tudott is elérni.

– És Joe Bidentől mit várhatna az Amerikai Egyesült Államok és a világ?

– Biden azért válhatott a demokraták elnökjelöltjévé, mert a washingtoni elit megbízható embere. Az, hogy George W. Bush “neokonzervatív” alelnöke, Dick Cheney is Biden kampánycsapatában volt, talán mindent elmond.

– Mire céloz?

– Trump színrelépése előtt nem volt érdemi különbség a Republikánus Párt és a Demokrata Párt között. A washingtoni elit és a Deep State Bidennel ezt akarja visszaállítani. Az ő ideológiájuk az amerikai imperializmus és a szélsőséges liberalizmus keveréke, melynek legfőbb feladata a globalizáció.

A washingtoni elit és a mögöttük álló erők támogatják a Black Lives Matter mozgalmat, a globalizmust, a tömeges bevándorlást, a nyitott határokat, az agresszív amerikai imperializmust, a konzervatív vélemények cenzúrázását, a gender-ideológiát és a szekularizációt. Végső céljuk a világot egy hatalmas bevásárlóközponttá formálni, ahol nem látsz mást, csak identitás és öntudat nélküli vásárlókat. Ez az, amit ők akarnak. Ezért lesz a Biden adminisztráció a nacionalizmus egyik legfőbb ellensége.

– Mindezek után hogyan látja Trump esélyeit jogi úton?

– Trump elnök jelenleg hét államban élt panasszal az elektori eredmények ellen. Ha ezeket a panaszokat a bíróság elfogadja, az ügy végül a Legfelsőbb Bíróság elé kerülhet. A konzervatív médiában egyre több bizonyíték és tanúvallomás lát napvilágot, ami arra utal, hogy a demokraták valóban manipulálták az eredményeket számos államban. Bízom benne, hogy ezek a jogi eljárások végül leleplezik a baloldal összeesküvését, és megadják Trumpnak a jogos győzelmet. Ugyanakkor azt is el kell ismernünk, hogy az elnök hatalmas ellenfelekkel került szembe. Még a saját pártján belül is rengeteg olyan befolyásos szereplő akad, aki az elitet szolgálja, így semmiben nem lehetünk biztosak.

– Itthon főként a balliberális pártok, akik üdvözlik Biden győzelmét, azt mondják, hogy ez döntő hatással lesz az amerikai-magyar kapcsolatokra is. Valóban?

– Ha Trump győz, a két ország viszonya változatlanul jó marad. Az elnök jó kapcsolatokat ápol a magyar miniszterelnökkel és kormányával, mert hasonló értékeken és célokon osztoznak. Ha Biden győz, Magyarország ellenséggé válik, csak úgy, mint az Obama-adminisztráció idején, ahol az Egyesült Államok a magyarországi baloldallal azon dolgozott, hogy megbuktassa a kormányt.

– Vannak erre utaló jelek már?

– Egy hónap se telt el azóta, hogy Biden úgy beszélt Lengyelországról és Magyarországról, mint “totalitárius rezsimek”. Ma a Demokrata Párt a radikális baloldal pártja – BLM, Antifa és még ennél is rosszabbak – ráadásul ők nem csak Amerikára akarják ráerőltetni világnézetüket, hanem az egész világra.

Egyértelműen Trump győzelme lenne a legjobb Magyarországnak, ahogyan minden más erősen nacionalista érzelmű országnak is. Ha viszont Biden győz, Magyarországnak fagyos lesz a kapcsolata Washingtonnal.

(Fotó: Facebook)

További híreink

Költségvetési csalás miatt emeltek vádat Szegedi Csanád ellen

Gabay Dorka

Kukát, autót, pajtát gyújtottak fel Zalaegerszegen – vádat emeltek ellenük

Szabó Norbert

Keményebben büntetné a politikusokat a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben