1.1 C
Budapest
2022. november 29., kedd
Magyar Jelen
KiemeltKülföld

Magyarországgal riogat a svéd miniszterelnök

Stefan Lövfen Facebook-oldalán fejtette ki nézeteit, miszerint a pandémia után Svédország válaszút elé érkezik, ahol eldől, a skandináv ország tovább megy-e a “virágzó” szociáldemokrata úton, vagy a szélsőséges “magyar modell” lép életbe.

Lövfen bejegyzése elején néhány sorban összefoglalta milyen jó lenne a nyugdíjasoknak, ha továbbra is hatalomban maradna, ráadásul a közbiztonságot is olyan szintre emelné, amit még nem látott az ország. Megerősítené a rendőrséget és felszámolná az illegális utcai bandákat. (Arra nem tért ki a 2014 óta hivatalban lévő miniszterelnök, hogy eddig ezeket miért nem tette meg.) Majd bele is kezdett abba, amiben a legjobb: a jobboldallal való riogatásba.

Szerinte az ő egyetlen alternatívája egy “tisztán jobboldali konzervatív” kormányzás, melyre “100 éve nem volt példa” az ország történelmében. A miniszterelnök nem hagyhatta ki a szélsőjobbal való rémisztgetést sem, hiszen – mint mondta – a Svéd Demokraták valójában a “munkások jobboldali pártja”, mely egyértelműen “fehér felsőbbrendűséget hirdető gyökerekkel rendelkezik”. Ráadásul a Svéd Demokraták – folytatja a miniszterelnök – hatalomra kerülésük esetén adókat csökkentenének, ami “a jólét és a segélyek csökkenésével járna”.

A baloldali politikus úgy véli, hiába lennének a Demokraták a kormánykoalíció legkisebb pártja, a mérleg nyelveként igen komoly eredményeket érhetnének el, ami végső soron Svédországot a lengyel és magyar útra terelné:

“Ha a jobboldal győz, akkor Svédország a lengyelek és a magyarok útjára fog lépni, így például korlátozni fogják a médiát, a szólásszabadságot, az akadémiai függetlenséget, valamint teljes befolyásuk alá vonják a bíróságok működését”

– írja egy olyan ország miniszterelnöke, ahol véletlenül sem üldözik a másként gondolkodókat, a sajtó is szabad, mint a madár, a bíróság pedig egyáltalán nem kivételez a migránsokkal, hanem a törvény teljes szigorával sújt le svédre és “újsvédre” egyaránt.

A Svéd Demokraták “bűnei” közé sorolható továbbá, hogy az afrikai és közel-keleti bevándorlókat “kulturális tehernek” tartják, valamint Nobel-békedíjra jelölték Donald Trumpot, az elmúlt évtizedek egyetlen olyan amerikai elnökét, aki nem indított háborút egyetlen ország ellen sem.

Fotó: Facebook

További híreink

Brutális bukás a Disney újabb “sokszínű” próbálkozása

Irányi Dániel

Nem engedték be a diszkóba a “mintacsaládi hátterű, barnabőrű fiatalokat” – kiakadt a Momentum kvótaképviselője

Faragó Dániel

A Momentum útján a magyar köztársasági elnök

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben