4.7 C
Budapest
2021. április 13., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Marad a kijárási korlátozás

A polgármesterek húsvét idején önállóan dönthetnek arról, hoznak-e további szigorító intézkedéseket saját  településükön.

Határozatlan ideig meghosszabbítja a kormány a kijárási korlátozási időtartamát a kormány – jelentette be Orbán Viktor. A miniszterelnök a közösségi oldalán közölte, a polgármesterekkel, rendőrökkel, járványügyi szakemberekkel egyeztetve, a tudósok véleményét is kikérve hozták a korlátozó intézkedést. – Egybehangzó volt a véleményük arról, hogy az eddigi intézkedések sikeresek és értelmesek voltak, azok lelassították a járvány terjedését – mondta a kormányfő. Jelezte, hetente mérlegelnek, és döntenek az esetleges további hosszabbításról. Döntöttek arról is, hogy a polgármesterek speciális jogkör keretében hétfő éjfélig, azaz húsvét idején a saját településükön határozhatnak további különleges, akár szigorító intézkedésekről is. A kormányfő arra kérte a lakosságot, hogy a korlátozó szabályokat tartsák be, kerüljék a csoportos összejöveteleket, tartsák a távolságok a közterületeken, valamint fokozottan figyeljenek az idősekre.

További híreink

Változékony időre számíthatunk a hosszú hétvégén

Varga Lilla

Ellehetetlenítette az ellenzéki taktikázást a Fidesz

Dunai Tibor

Géber József a Mi Hazánk győri polgármesterjelöltje válaszolt kérdéseinkre

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben