11.5 C
Budapest
2021. szeptember 20., hétfő
Magyar Jelen
Bűnügy Kiemelt

Másfél évig egy disznóólban tartották fogva az idős francia nőt

Rendőrök szabadították ki azt az idős asszonyt, aki másfél évig élt bezárva egy fűtetlen, hat négyzetméteres épületben.

Sanyargatással elkövetett személyi szabadság megsértése miatt emelt vádat a Siófoki Járási Ügyészség azzal a 42 éves férfival és 41 éves feleségével szemben, akik másfél évig tartottak bezárva egy idős asszonyt Siófok közelében.

A büntetett előéletű házaspár éveket töltött azzal, hogy a 71 éves francia nő bizalmába férkőzzön. Az idős nő idővel elkezdett érzelmileg kötődni is hozzájuk, családtagoknak tekintette őket.

A házaspár előbb beköltözött az asszony lakásába, később rávették, hogy haszonélvezeti jogának fenntartása mellett az ingatlant ajándékozza a gyereküknek.

Innen az elkövetők – a lakás felújítására hivatkozva – átköltöztették az asszonyt egy siófok környéki ingatlanba, ahol azonban a nő összeveszett a vele együtt lakó férfival. A nő vissza akart térni korábbi lakásába, ám a házaspár ezt nem tette lehetővé. Helyette

egy zártkerti ingatlanra szállították, ahol egy 6 m2-es disznóólba zárták, ami kívülről rácsokkal volt felszerelve.

Az elkövetők a szigetelés nélküli épületben ágyat, asztalt, éjjeli lámpát és rádiót biztosítottak a nőnek, akinek azonban fűtési, tisztálkodási, mosási, illetve takarítási lehetősége sem volt. Az idős nő naponta egyszer kapott ételt, vizet és alkoholt. A házaspár alkalmanként lehetővé tette számára, hogy felügyelet mellett sétálhasson a területen.

Mivel az asszony kilátástalannak ítélte meg a helyzetét, ezért nem próbált megszökni.

Többször próbálkozott ugyan német nyelven segítséget kérni, azonban a terület lakatlansága miatt ezt senki sem hallotta.

2018 márciusában az asszony távolléte feltűnt a siófoki szomszédainak. A rendőrök is keresni kezdték őt, amiről az elkövetők is tudomást szereztek, ezért az asszonyt Siófokra szállították, majd bejelentést tettek arról, hogy hazaérkezett.

Miután a rendőri ellenőrzés ezt igazolva látta, az elkövetők visszaszállították az asszonyt a zártkerti ingatlanra.

A siófoki rendőrök végül egy névtelen bejelentés után, 2019 szeptemberében találtak rá a disznóólba zárt asszonyra.

Az ügyészség 4 év 6 hónap börtönben végrehajtandó szabadságvesztést és 5 év közügyektől eltiltást kért az elkövetőkre arra az esetre, ha a bűncselekmény elkövetését beismerik. Emellett indítványozták a korábban rájuk kiszabott felfüggesztett szabadságvesztések végrehajtását is.

További híreink

A Jobbik is beállt a sorba – kétszázmilliót költenének Lyukóvölgy felzárkóztatására

Varga Lilla

Hátat fordított a zászlónak, és fejét eltakarva várta ki az amerikai himnusz végét a sportoló

Irányi Dániel

Putyin beszéde után lemondott az orosz kormány

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen