21.6 C
Budapest
2022. május 25., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Maszkviselést és hibrid tanrendet vezettek be az Eltén

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) járványügyi tájékoztatójából kiderül, hogy a közösségi terekben (például a tantermekben, az ügyfélfogadási helyiségekben, a folyosókon) az orrot és a szájat eltakaró maszk használata mindenkinek kötelező.

A felsőoktatási intézmény a tanév elején felméri az átoltottság szintjét anonim kérdőív segítségével. Az ELTE Informatikai Karán az őszi félévben két részre osztják a hallgatókat, akiknek csoportonként felváltva kell bejárniuk az „élő” órákra.

Azokat a hallgatókat, akiknek a neve A–K betűvel kezdődik, az „A” hétre, míg a többieket a „B” hétre sorolták be Az „A” hét szeptember 6-án, míg a „B” hét a szeptember 13-án kezdődik, ezek aztán felváltva ismétlődnek egészen a szorgalmi időszak végéig. Az ELTE közleményében jelezte: az így besorolt hallgatók a karon tartott hibrid órákat a saját hetükben látogathatják személyesen, míg az alternatív héten csak online vehetnek részt. Kizárólag speciális esetekben, az oktatóval egyeztetve lehetnek kivételek, tudatja az index.

A Semmelweis Egyetemen az orvos- és egészségtudományi képzéseken a klinikai gyakorlati órákat és az elméleti előadásokat is lehet látogatni.

Mivel a kórházban kötelező a maszviselés ezért a gyakorlati órákon azt a hallgatóknak is hordaniuk kell.

(index-Magyar Jelen)

További híreink

Felismerik? Megerőszakolt egy nőt Miskolcon

Szabó Norbert

Az ultraortodox zsidók nem tartják be a járvánnyal kapcsolatos óvintézkedéseket – rendőrökre köhögnek és náciznak

Kiss Albert

„A fogtechnikusi szakma meghalt a járvány kezdetével”

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen