21.8 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Mától szabadtéren is maszkot kell húzni

Sporteseményeken is

Szigorításokat vezet be a kormány, a sporteseményeken és a szabadtéren megtartott gyűléseken is kötelező lesz a maszk viselése péntektől. Vagyis az október 23-ai, a gyülekezési törvény hatálya alá tartozó rendezvényeken is maszkban kell lenni, ahogy a szombati FTC-Újpest mérkőzésen is, ahova körülbelül 20 ezer embert várnak.

A Magyar Közlönyből kiderül az is, hogy a rendezvények szervezőinek figyelmeztetni kell a részvevőket a kötelező maszkviselésre, és ha valaki nem hajlandó hordani, akkor el kell távolítani az eseményről.

Olcsón megúsztuk

Néhány környező ország a csütörtöki napon ennél jóval szigorúbb korlátozásokat vezetett be. Szlovéniában egy hétig bezárják a nem alapvető fontosságú boltokat, a vendéglátóhelyeket és a szállodákat, néhány kivétellel pedig az óvodákat és a diákotthonokat. Szlovákiában pedig hétfőtől egy hónapra bezárnak az iskolák és már szombaton kijárási tilalom lép életbe a járvány által leginkább érintett négy északi járásban, majd november 2-tól két hétig ez az egész országban érvényes lesz, kivéve azokat, akiknek friss negatív koronavírustesztjük van.

 

(24.hu.)

További híreink

Műveletre kész az MH KFOR kontingens 24. váltásának állománya

Varga Lilla

Karácsony elnézést kért, a Mi Hazánk az üldözött székelyek emléknapjává tenné Wass Albert születésnapját – VIDEÓKKAL

Szabó Norbert

A Mi Hazánk nyomán dönthet a védettségi igazolványról az Alkotmánybíróság

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben