6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
Belföld

Medgyessy szerint Karácsonyt nem lehet felépíteni miniszterelnöknek

Egy újabb levitézlett régi szocialista szólalt meg, bár sokaknak biztos nem tetszik véleménye.

Egy egészséges folyamat kezdeteként értékelte Medgyessy Péter az október 13-i önkormányzati választás eredményét az ATV-ben. A volt MSZP-s kormányfő ugyanakkor kijelentette, nagy hiba lenne az ellenzék részéről, ha Karácsony Gergely főpolgámestert építenék fel miniszterelnöknek. Szerinte bár a várakozásaihoz képest Karácsony jobban teljesített és jobb a fellépése, az ellenzéknek az a feladata, hogy megtartsa a fővárost, és olyan embereket építsen fel, akik képesek az országot vezetni. Szavai alapján az ilyen emberek nem tolonganak a baloldal környékén. Medgyessy úgy vélte, a teljes összefogásnak a következő választáson sem lesz alternatívája, és már a Jobbiktól sem kell tartani, mert az utóbbi években szalonképes párttá változott.

„Az összefogás önmagában kevés, alternatívát is kell nyújtani az embereknek” – jelentette ki, megjegyezve, hogy az ellenzéki pártok egyelőre egymás között osztják fel újra a terepet, azt viszont nem látni, hogy új támogatói csoportot meg tudtak volna nyerni. A volt miniszterelnök arról is beszélt, hogy egy ideje már nem ad tanácsokat az ellenzéki vezetőknek. „Egy darabig rendre eljöttek hozzám, főleg az MSZP és részben az LMP vezetői, hogy miként látom a világot és merrefelé kellene menni. Aztán közösen meguntuk ezeket a beszélgetéseket, mert azt látom, hogy én elmondom, ők iszonyú lelkesen bólogatnak, és aztán mintha mi sem történt volna”

– mondta.

(magyarnemzet.hu nyomán)

További híreink

Még a lepattanón is összevesztek a bukott összefogás pártjai- leállt a budapesti közgyűlés

Faragó Dániel

Forrósodik a hangulat Karácsonyék alatt- idén sem lesz légkondi a metrón

Faragó Dániel

Mi Hazánk: Karácsony Gergely tovább zsarol a kötelező Covid-oltással

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben