7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Medián: 4%-on áll a Mi Hazánk

Az elmúlt hetekben a média és a közvélemény figyelme elsősorban a balliberális ellenzéki előválasztásra összpontosult, de ez nem választható el a jövő tavasszal esedékes országgyűlési választások esélyeitől. 

A Medián szeptember 29-e és október 4-e között elvégzett, és részben már a múlt héten ismertetett 1000 fős országos reprezentatív felmérése szerint a listás voksokat tekintve a Fidesz–KDNP és a balliberális blokk fej-fej mellett áll.

A mérések alapján nagyon úgy néz ki, hogy a két nagy tömb nem fog bírni egymással, ekkor pedig felértékelődhet a Mi Hazánk szereplése és a harmadik utat hirdető nemzeti párt választási eredményei.

A Medián megtévesztő módon úgy teszi fel a kérdést, mintha az ellenzék egyetlen egy tömbbe olvadt volna. A Mi Hazánk már korábban jelezte, hogy az ellenzéki pártok közül egyedül fog mind a 106 körzetben jelöltet állítani, így a Fidesz és a balliberális lista mellett a Mi Hazánk listája lesz a szavazólapon a harmadik opció.

Elemzők szerint a Mi Hazánk az erősödését egyértelműen annak köszönheti, hogy egyedüli erőként vállalja fel a diszkriminációt elszenvedő oltatlanok képviseletét és továbbra is egyetlen pártként hívja fel a figyelmet a cigányság népességrobbanására. 

Október 15-én a Mi Hazánk Olaszliszkára vonul,

hogy fáklyás megemlékezéssel hajtson fejet a 15 éve brutálisan meglincselt Szögi Lajos emléke előtt.

(HVG-Magyar Jelen)

Korábban írtuk:

Elemző: Öt százaléknál sokkal jobban is szerepelhet a Mi Hazánk

További híreink

Klímaváltozás: megjelent egy afrikai kullancsfaj Magyarországon, ami vérzéses lázat is terjeszthet

Szabó Norbert

A Jobbik tisztújítása után már fel is oszlott a békéscsabai szervezet (KÉP)

Kiss Albert

Hollandia: a kijárási tilalom ellen tiltakozók gyújtottak fel egy tesztközpontot

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben