22.2 C
Budapest
2022. július 4., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Még a DK helyi embereinek is vállalhatatlan Márki-Zay zavaros hátterű jelöltje- csak a Jobbik fogadná be

Sorra derülnek ki a balliberális ellenzék viselt dolgai, amelyeknek úgy tűnik nincs közvetlen személyi következménye. Napokkal ezelőtt a belharcok odáig fajultak, hogy a baloldali politikusok Dobrev Klára fórumán verekedtek össze. A hat párt összefogását Egységben Magyaroszágért gyűjtőnéven nevezték be a választásokra. 

“Egységben Magyarországért” – Dobrev fórumán verekedtek össze a baloldali politikusok

A közös baloldali jelöltet a fórumon megütő DK-s képviselő interjút adott az Indexnek. Ebből kiderült, hogy Fricsovszky-Tóth Péter (a jelölt) indulásához maga Márki-Zay Péter ragaszkodott, aki még Amerikában ismerte meg a ködös hátterű politikust.

Fricsovszky állítólag azzal kérkedik, hogy nem is ül majd be a Jobbik frakciójába, amint azt az előválasztáson ígérte. Hegymegi István arról is nyilatkozott, hogy azóta kapott olyan életveszélyes fenyegetést, ami szerinte összefüggésben van ezzel az üggyel.

Hegymegi így emlékszik vissza a kakaskodásra: 

elsőként érkeztünk a lakossági fórumra. Kollégámmal kint álltunk az udvaron, amikor jött Fricsovszky-Tóth Péter. Elém lépett, úgy, hogy tíz centire volt tőlem az arca, és kihívó testtartásban, emelt hangon mindenféle gazembernek elmondott. Láttuk őt már máskor is így viselkedni. Próbáltam úgy tartani az arcomat, nehogy lefejelhessen. Sajnos úgy beszél ilyenkor, hogy közben fröcsög a nyála. Mondtam neki, hogy vegyen föl maszkot, de nem hallgatott rám, mire én leköptem. Ekkor fenyegetőzve felém mozdult, a bal keze felém lendült, erről azt állította, hogy el akarta kapni a kezem. Én ezt támadásnak értékeltem és hátralépés közben reflexből visszaütöttem.

Csak azért került oda, mert az előválasztáson minden jelöltnek nyilatkoznia kellett arról, ha nyer, melyik frakcióba fog beülni. Őt végül csak a Jobbik volt hajlandó befogadni. Fricsovszky-Tóth Péter végigházalta a pártokat, hogy ki hajlandó neki befogadó nyilatkozatot adni. Végül is Márki-Zay Péter mozgalmánál kötött ki. Akivel állítólag személyes kapcsolatban állnak. Ő protezsálta be ide, és a Jobbik vállalta végül, hogy ad neki befogadó nyilatkozatot- tette hozzá-

Hegymegi arról is beszélt, hogy Fricsovszky jelölése még a DK-s párttagok erkölcsi mércéjét is kiakasztotta, ezért sorra léptek ki a helyi szervezetből, miután kiderült, hogy ő lesz a közös jelölt.

Sok mindent el akart titkolni, minket meg ez zavart, és sok mindennek sikerült utánajárnunk. A jelöltnek egyetlen iskolai végzettségét, még egy érettségit sem sikerült dokumentumokkal igazolnia, pedig többször is kértük erre. A cégügyei viszont nagyon zavaróak voltak. A könyvelők azt mondták ezekre, hogy minimum botrányosak. Az ügyvédeink szerint pedig nyilvánvalóan cégfantomizációról volt szó

– hozta fel a zavaros ügyeket a DK politikusa, aki Márki-Zay jelöltjének vállalkozásairól és előéletéről is beszélt: tíz éven keresztül az egyik cégének autó adásvétel és -forgalmazás volt a profilja. Innen állítólag alvilági kapcsolatai is voltak. Üllői lakos Fricsovszky-Tóth Péter, és ott helyben többen felfigyeltek arra, hogy többször is kigyúrt, rossz arcú emberek mentek hozzá. Ilyen kisebb településeken feltűnik a szomszédoknak, ha 110 kilós figurák rugdossák a kerítését. Úgy hallottam üllői illetőségű személyektől, hogy az volt a baj Fricsovszky-Tóth Péterrel, mint autókereskedővel, hogy nem volt meg benne még a betyárbecsület sem.

Hegymegi beszélt Márki-Zay és Fricsovszky-Tóth kapcsolatáról, ez is tanulságos.

“Biztosan csak azt tudom, hogy egyik napról a másikra, derült égből villámcsapásként beesett ide nekünk Fricsovszky-Tóth Péter, és nekünk azt mondták, hogy őt kell támogatnunk. Információink szerint az önkormányzati választásokat megelőzően Fricsovszky-Tóth Péter nem nagyon tartózkodott Magyarországon, kint volt az Egyesült Államokban. Előtte volt valami kunbábonyi képzésen, ahol civil közösségszervezőket képeznek olyan szervezetek, amikre a kormánypártiak azt mondanák, hogy Soros György finanszírozza őket.”

Az interjúból az is kiderül, hogy DK és a Jobbik vezetése még a saját maguk által szervezett előválasztást is elcsalhatták, a kiválasztási folyamatot már eleve a mostani jelöltre szervezték.

Az előválasztás jelöltjeit a szabályok szerint át kellett világítani. Fricsovszky-Tóth Pétert a Jobbik egy olyan helyi politikusa világította át, aki jelenleg biztos befutó helyen áll a listán. Ez a politikus egy szűk körű megbeszélésen elmondta, hogy valóban megtörtént a meghallgatás, de annak az volt az eredménye, hogy erősen aggályos a jelölt, nem javasolja, hogy Fricsovszky-Tóth Péter legyen az ellenzéki induló. Amikor a helyi etikai bizottságunk szerette volna meghallgatni őt, akkor a párt vezetése gyorsan magához vonta ezt az ügyet, és mindennek ellenére mégis őt jelölték. Pedig az én szememben ő egy közönséges gazdasági szélhámos – vélekedik Hegymegi István.

Hegymegi az interjúban azt is egyértelművé tette, hogy a papíron vele szövetségben lévő jelöltet nem fogja támogatni a választásokon és a többi párt helyi vezetője is ki fog hátrálni a korábban megkötött egyezségből. 

A vecsési központú választókerületben a harmadik utat

a Mi Hazánk jelöltje, Szabóné Papp Klára képviseli.

(index nyomán)

fotó:alfahír

További híreink

“Rasszista hal” feliratot firkáltak ismeretlenek a koppenhágai kis hableány szobrára

Dunai Tibor

Letartóztatták a nigériai erőszaktevőt

Dunai Tibor

Pokolgép robbant egy szíriai piacon, 40 halott

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen