17.6 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Kiemelt Vélemény

Még Batthyány Lajos nevét sem tudták helyesen leírni az őt ábrázoló 16 milliós szobron

Egyre többször merül fel a kérdés: vajon kormányunk szándékosan űz gúnyt nemzeti nagyjainkból, vagy tényleg ennyire dilettáns vezetés ül a nyakunkon?

Amikor a nemzeti oldal prominens alakjai arról beszélnek, hogy a Fidesz többet ártott a nemzeti gondolkodásnak, mintha egy nyíltan nemzetellenes, globalista-balliberális kormányunk lenne, akkor nem csak a “nemzeti” szavunk lejáratására kell gondolni (lásd a “nemzeti dohányboltok” címén végrehajtott mutyik).

Szintén kínos, és hatalmas muníció az idegen érdekeket képviselő sajtónak, mikor vezetőink (szándékosan?) bénáznak egy-egy túlárazott szobor elkészítésénél, vagy kifejezetten olyan nemzetellenes, nem éppen magyar származású “művészt” bíznak meg az elkészítésével, akinek annyi köze van a magyarsághoz, mint egy birminghami pakisztánnak az angol nemzeti büszkeséghez. Volt itt már minden: borzalmasan meganimált pozsonyi csata, nyílt történelemhamisítás, és tudatos bűntudatkeltéssel egybekötött bocsánatkérő hajlongás a “kiválasztottak” előtt.

A legnevetségesebb húzásuk pedig minden bizonnyal a 40 milliós Hunyadi-szobor volt, mely inkább hasonlított egy rajzfilmfigurához. Az ország fele hangosan röhögött az alkotáson, a másik fele szégyent és dühöt érzett, hogy a Fidesz-kormánynak megint sikerült lejáratnia a nemzettudatot, ami így is igen mélyen van, különösen a fiatalok körében.

Rossz nyelvek szerint még mindig keresik azt a rajzfilmfigurát, amelyről ezt a Hunyadi-szobrot mintázták

A kormány megint alkotott

Alighanem megint sikerült egy olyan alkotót felkérni, aki töri a magyart, hiszen a Sárváron Kásler Miklós által átadott szobor, noha 16 millióból készült el, mégsem sikerült Batthyány Lajos nevét helyesen leírni. A szobron ugyanis kimaradt egy y, így a talapzaton “Batthány Lajos” neve szerepel. A történet igazi szimbolikája pedig, hogy a kormány a hibát úgy próbálja elfedni, hogy nemzeti lobogóval takarták le azt.

Fidesz logika: a nemzeti szín bármit elfed, ápol, s betakar

Igaz, mégis mit várhatunk egy olyan “nemzeti kormánytól”, melynek ikonikus alakjai Kis Grófo, vagy Győzike, véleményvezére Köves Slomó, alaptörvényírója pedig Szájer József?

Irányi Dániel

További híreink

Házi karanténba került Angela Merkel

Dunai Tibor

Orbán Balázs: indokoltak a kilátásba helyezett, nagyvárosiakra és idősekre vonatkozó új intézkedések

Kemény János

Két “unokázós” nőt fogtak el a rendőrök Budapesten

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen