7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek

Még csak ne is mérlegelje a kötelező oltást a kormány, ha felelősséget vállalni érte nem mer!

A Mi Hazánk Mozgalom határozottan ellenzi az oltás kötelezővé tételét a munkahelyeken, különösen annak fényében, hogy azok esetleges mellékhatásaiért senki sem vállal felelősséget.

Rövid ideig azt hihettük, hogy az egészségügyi dolgozók jogos felháborodása és a tömeges felmondások kilátásba helyezése jobb belátásra bírta a kormányt. Ám úgy tűnik, az oltáslobbi szava ezúttal is erősebb, mint a józan észé. Ez viszont végzetes következményekkel járhat a magyar gazdaságra nézve, amely már így is szörnyű állapotban van – hála a kormány lezárás politikájának. Ha megindulnak a tömeges felmondások, nem lesz az a mennyiségű import munkaerő, amivel pótolni lehet a kieső magyart. Ráadásul az egész értelmetlen is, hiszen Izrael esete megmutatta, az oltottak ugyanúgy megbetegednek és fertőznek. Izland példájából pedig az is kiderült, hogy a delta variáns a legtöbb esetben alig súlyosabb egy megfázásnál. Mi a helyzet a vakcinák hosszú távú mellékhatásaival? Ezekről semmit sem tudunk, nem véletlenül csak vészhelyzeti engedélyt kaptak.

Ha a kormány mégis a kötelező oltások bevezetése mellett tör pálcát – mint ahogy azt Gulyás Gergely pedzegette -, akkor az lenne a minimum, hogy cserébe felelősséget is vállaljon.

Az úgy nem járja, hogy mind a gyártó, mind a vakcinát a társadalomra erőszakoló kormány, de annak felvételét megkövetelő munkáltató is mossa kezeit. A dolgozó kényszerhelyzetben találja magát, ha nem akarja elveszíteni megélhetését, kénytelen felvenni egy kísérleti stádiumban lévő vakcinát, amelynek esetleges mellékhatásaiért senki sem vállal felelősséget. Derék vezetőink ezt a gyáva és aljas hozzáállást alighanem még a KISZ-ben tanulták és a jó kommunista időkből hozták magukkal.

A vakcinázást nyugaton főként marxista és neoliberális pártok erőltetik. Nem véletlen, hogy
hazánkban is elsőként a Momentum egyik covid-rettegője vetette fel az oltás kötelezővé tételének lehetőségét. Jómagam elsők között szólaltam fel az oltások kötelezővé tétele ellen, akkor még csak egy szélsőliberális párttal szemben. Szomorúan látjuk azonban, hogy a Fidesz nem tud elszakadni gyökereitől, és oltáspolitikáját a Macron- és Biden-félékről másolja. Ismét csak bebizonyosodni látszik, teljesen mindegy, hogy a balliberális (ál)ellenzék, vagy a Fidesz kormányoz, hisz ugyanaz a kéz mozgatja mindkettőt

-írja közleményében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk Mozgalom országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

A román külügyminisztérium visszaszólt Szijjártónak

Irányi Dániel

Mellkason szúrta élettársát egy miskolci nő

Dunai Tibor

Az erőszakkal fenyegető ellentüntetők helyett békés gárdistákat vontak eljárás alá

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen