1.8 C
Budapest
2021. december 6., hétfő
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Karácsony visszalépett Márki-Zay Péter javára (frissítve)

Karácsony Gergely rendkívüli sajtótájékoztatón bejelentette, hogy 

némi mérlegelés után, jó szívvel, befejezi a miniszterelnök-jelölti kampányát, és arra kéri az őket támogatókat, hogy Márki-Zay Péterre szavazzanak.

Karácsony azt is hozzátette, hogy ezzel ő egy “jobbközép” politikus javára lépett vissza. Érdekesség, hogy Márki-Zay Péter magát szintén jobboldali politikusként határozza meg, ez természetesen köszönőviszonyban sincs a valósággal. Jogosan merülhet fel a kérdés:

ha Márki-Zay Magyarországon jobboldali, akkor ki számít liberálisnak, vagy baloldalinak?

“Márki-Zay Péter igyekszik jobboldaliként és az elmúlt harminc évvel szembenállóként bemutatni magát, miközben Gyurcsány Ferenc szövetségese, támogatja a homoszexuálisok házasságát, és cigány kvótát vezetett be a saját listájukon, sőt a Parlamentben majd az MSZP-vel kötelékben létező Párbeszéd frakciójába ülne be, és büszke Dobrev Klárára. Ez mind a jobboldaliság ismertetőjegye, vagy lesz még más is?

Még az előválasztásukat sem nyerték meg, de már kiderült: marakodnak a hatalmon, illetve annyi biztos csak: három embernek pusztán azért lesz befutó helye a közös listájukon, mert cigányok. Azt hazudja Márki-Zay, hogy a 2010 előtti politikusbűnözőket is elszámoltatnák, miközben Gyurcsány Ferenc lenne a kormányukat támogató legnagyobb frakció vezetője. Ha valaki tényleg börtönbe akarja juttatni Gyurcsányt, akkor miért frakcióvezetői székbe juttatja? Sőt az ő szavazatával, támogatásával ülne be a miniszterelnöki székbe. Az már csak hab a tortán, hogy Szombathelyen például a már 2010. előtt is jogerősen elítélt bűnöző, Czeglédy Csaba mögé álltak be végül mindnyájan, de Márki-Zay saját bevallása szerint Dobrev Klárára is büszke, Karácsony meg egyenesen külügyminiszterré tenné. Szép kis elszámoltatás… És ez a baj: mindegy, ki nyer, Gyurcsány szövetségeseként nem lehet mit kezdeni Gyurcsánnyal, aki a legnagyobb frakciójuk vezetője lesz”

-írja Facebook bejegyzésében

Dúró Dóra, Mi Hazánk elnökhelyettese.

Korábban írtuk:

Márki-Zay Péter balliberális miniszterelnökjelölt az ATV kérdésére elárulta, hogy mitől lehetne Magyarország még ennél is jobb hely. 

Hódmezővásárhely polgármestere szerint a jobb döntések érdekében több cigányt kell bejuttatni a Nemzet Templomába.

A polgármester elismerte, hogy a balliberális közös listán három politikusnak is a bőrszíne alapján juttatnak majd befutó helyeket.

Márki-Zay Péter: Nem ördögtől való statisztikát vezetni arról, hogy ki a cigány és ki a nem cigány

Látható, hogy a cigányok szavazataiért a verseny már el is indult, jó példa erre Józsefváros, ahol a Fidesz és a balliberálisok nagykoalícióban döntöttek arról, hogy a kerület vegye el a Mi Hazánk központi irodáját arra hivatkozva, hogy a párt demográfiai katasztrófára figyelmeztető plakátja “sérti egyes emberek érzékenységét”.

A Momentum ezalatt már be is jelentette, hogy ők Márki-Zay Pétert támogatják az előválasztás második fordulójában. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy a cigány politikusok helyzetbe hozása volt-e az a hívószó, ami miatt Fekete-Győrék letették voksukat, de a döntés bejelentése után a Momentum a Jobbikot is arra szólította fel, hogy ne sunnyogjanak, hanem valljanak színt.

További híreink

Szombaton érkezik az oltóanyag Magyarországra

Varga Lilla

Megkezdik hétfőn a Notre-Dame orgonájának restaurálását

Dunai Tibor

Nagykovácsi lakos az egyik koronavírusos beteg

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben