9.2 C
Budapest
2021. március 4., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld

Megbírságolták a Mi Hazánk igazgatóját

Szabadi István a Mi Hazánk pártigazgatója a közelmúltban Dúró Dórához hasonlóan figyelemfelhívó jelleggel szegte meg a kiárási korlátozást. Dúró Dóra futni, Szabadi István pedig horgászni ment este 8 után.

A helyzet abszurditása és tarthatatlansága miatt mindketten feljelentették magukat. Szabadi Facebook bejegyzésében ezt írja:

“Harmincötezer forintos bírságot kaptam, miután

feljelentettem magam a Mi Hazánk által meghirdetett polgári engedetlenségi mozgalom keretében, hogy így tiltakozzak a túlzott lezárások ellen.

Észszerűtlen, hogy horgászni sem mehet az ember, miután letette a napi munkát, ezért szándékosan megszegtem a kijárási tilalmat este 8 óra után, amikor a Dunára mentem menyhalra horgászni.

A menyhal egy sajátos ragadozó fenékhal, szürkületkor és éjszaka tevékeny. Hidegkedvelő hal, főként 10-13°C-nál hidegebb vízben aktív. A téli és tavaszi időszakban intenzíven táplálkozik.

2020 novembere óta horgászni sem szabad éjszaka.

Ráadásul sok ember megvette 2020 elején egész évre előre a területi engedélyt egy adott horgászvízre, amit a tavaszi korlátozások idejére és az utolsó három hónapra részben feleslegesen fizetett ki.

A horgászokat ki kompenzálja? Sőt! Pandémia ide vagy oda, számos helyen emelkedett a horgászengedély ára, mert ugye a horgászról minden bőrt le lehet húzni. A drágulás ellenére 2021 elejétől már sokan megvették a területi engedélyt, hálából a korlátozás tovább sújtja őket. Érthetetlen ez a korlátozás, miközben a horgászat a szabad levegőn még biztonságosabb. Az otthoni bezártságtól való kimozdulásra legjobb lehetőségek egyike a horgászat, ami egyben a természetben való kikapcsolódást is jelenti. Például egymás nyakán horgászni nem is lehet – összeakadnának a szerelékek -, ezért ott

a bőséges távolságtartás alapból is mindig megvan járványtól függetlenül.

Tiltakozásommal azt is el szeretném érni, hogy a kijárási tilalom ideje alatt az érvényes állami jegy és területi engedély hivatalos igazolásnak minősüljön, amikor a horgász a kijárási tilalom ideje alatt indul haza a vízpartról.

A túlzott lezárások elleni tiltakozást a mihazank.hu/lezarasellen oldalon lehet aláírni!”

További híreink

Erőszakos halál Érden

Kemény János

Így számolták fel a rendőrök a prostituáltakat futtató bűnszervezetet (videó)

Irányi Dániel

Együtt döntöttek a halál mellett: búcsúlevelet írt a mosonmagyaróvári apa és lánya a tragédia előtt

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben