28.1 C
Budapest
2022. augusztus 13., szombat
Magyar Jelen
BelföldHírek

Megduplázzák Áder János fizetését

Megdolgozik érte…

A mostani havi 1,5 millió forint körüli összegről a duplájára, közel 3 millió forintra nőne Áder János fizetése egy friss törvényjavaslat szerint, írta meg elsőként a 24.hu.

A törvényjavaslatot Gulyás Gergely kancelláriaminiszter terjesztette be: eszerint a jövőben a köztársasági elnök

A HÁZELNÖKI FIZETÉS 110 SZÁZALÉKÁT KAPNÁ MEG, AMI 2 MILLIÓ 937 EZER FORINT LENNE MINDEN HÓNAPBAN.

Áder János fizetése eddig a 38 650 forintos köztisztviselői illetményalap harminckilencszerese volt, ami havi 1 millió 507 ezer forintot jelentett. Mostantól viszont az országgyűlési képviselőkhöz és a házelnökhöz hasonlóan az évi bruttó átlagkeresethez igazítanák az államfő bérét, így az jövőre automatikusan nőhet majd.

Márciusban fogadta el az országgyűlés azt a törvényt, aminek köszönhetően Kövér László házelnök fizetése fél év alatt több mint egymillió forinttal nőtt.(24.hu/index)

További híreink

“Azért oltatom be magam, mert csak így mehetek koncertre”

Irányi Dániel

Lopott tévével szállt fel a villamosra fényes nappal

Kiss Albert

Sportcsarnok, vagy élhetőbb település?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben