15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Hírek Tudomány

Meghalt egy 13 éves gyerek három nappal a második oltás után

Álmában meghalt egy 13 éves fiú azután, hogy a második vakcinát is beadták neki. Az eset nagy visszhangot kapott a nemzetközi sajtóban.

A fiúnak semmilyen alapbetegsége nem volt, a vakcinák mellékhatása között pedig csak az ilyenkor szokásos lázat és fáradtságot érezte.

A fiút a Pfizer készítményével oltották be, lefekvés előtt hasfájásra panaszkodott, éjszaka pedig elhunyt. A CDC vizsgálatát a megyei egészségügyi hivatal is megerősítette. Az orvosszakértő boncolást végzett, bár a halál okát még nem állapították meg. A vizsgálat, hogy van-e összefüggés a halála és az oltás között, most a CDC-nél szövetségi szinten folyik – közölte a Saginaw megyei egészségügyi hivatal orvosigazgatója a Free Pressnek adott nyilatkozatában.

Az Amerikai Gyermekgyógyászati Akadémia Jacob esetét

„rendkívül ritka mellékhatásnak”

nevezte, hozzátéve, hogy a legtöbb eset a gyulladás nem súlyos, és az emberek általában kezelés nélkül is kigyógyulnak belőle.

A fiú gyászoló nagynénje szerint elengedhetetlen lenne meghatározni azt, hogy a vakcinák tényleg biztonságosak-e a gyerekek számára.

(illusztráció:pénzcentrum)

További híreink

24 ezer ápoló hiányzik az egészségügyi rendszerből

Dunai Tibor

“Majd meglátjuk”- mondta Novák Katalin a kötelező oltásról

Faragó Dániel

Tizenegy embert tartóztattak le a Mozaik utcai vesztegetési ügyben

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen