18.3 C
Budapest
2022. május 21., szombat
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Meghátrálásra kényszerítette a MÖM az eltérő „lakáskultúrát”

Több korábbi híranyagban is beszámoltunk róla, hogy a Magyar Önvédelmi Mozgalom tagjai egy illegális lakásfoglalási eset kapcsán nyújtottak segítő kezet egy családnak, akiknek a Bács-Kiskun megyei Tass településen található ingatlanukba egyik napról a másikra egy cigány család költözött be, mondván a lakás az övéké.

Ennek már négy éve, és a jogos tulajdonos azóta nem használhatta az ingatlant, noha több közművet is ő volt kénytelen fizetni. 2020 őszén végső elkeseredésében vette fel a kapcsolatot László Attilával, a Magyar Önvédelmi Mozgalom vezetőjével.

Az ingatlan tulajdonosa több eredménytelen eljárást követően, végül a MÖM és a Mi Hazánk Mozgalom jogásza Dr. Fiszter Zsuzsanna segítségével terelte jogi útra ismét az ügyet, amelyben a Kunszentmiklósi Járásbíróság járt el, majd a második tárgyalási napot követően november 24-én, dr. Varga Erika bírónő mondta ki az ítéletet, amely értelmében a jogosulatlan ingatlanhasználóknak legkésőbb  2022. január 16-án el kell hagyniuk az ingatlant. Az ügyben alperesként szereplő illegális lakásfoglalók ugyanis nem tudták hitelt érdemlően bizonyítani, hogy milyen jogcímen tartózkodnak az ingatlanban.

A kiköltözési határidő napján január 16-án reggel 8 órakor érkezett meg Balogh Viktor és családja (a jogos tulajdonosok) az ingatlanjukhoz a MÖM tagjainak kíséretében, mivel a jogosulatlan ingatlanhasználók az előző napon még a házban tartózkodtak. Balogh Viktor az érkezése előtt néhány nappal tájékoztatta a rendőrséget arról, hogy a szóban forgó napon a barátaival fog érkezni az ingatlan birtokbavétele céljából. A rendőrség biztosította őt, hogy amennyiben ellenállás mutatkozik ők természetesen a törvényeknek megfelelően közreműködnek az ingatlan kiürítésében.

Szerencsére erre nem került sor. Balogh Viktor és a MÖM tagjai a vasárnap reggeli órában üresen találták az ingatlant. Arról, hogy milyen állapotban, talán jobb lenne szót sem ejteni, a fényképek magukért beszélnek:

 

A MÖM tagjai is ledöbbenve álltak és felajánlották segítségüket a ház helyreállításában.

Köszönet a Bajtársainknak, akik a vasárnapjukból áldoztak egy magyar honfitársunk támogatásában!

(MÖM hírszolgálat)

További híreink

Nagy az orvoshiány Budapesten, de még nagyobb vidéken

Dunai Tibor

Gyönyörű videó: Csodáljuk meg a téli Erdély legszebb tájait

Kemény János

Egy éven keresztül használta más bankkártyáját, 52 alkalommal

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen