14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
Vélemény

Megint a Mi Hazánk javaslatával szerezne hírnevet a Jobbik

Igencsak híján lehet a Jobbik a társadalmi kérdések megoldását célzó ötleteknek, az egyre fogyatkozó párt újfent a Mi Hazánk Mozgalom által megfogalmazott javaslatot adta el sajátjaként.

Úgy tűnik, már nem csak a Jobbik országgyűlési képviselői, de a párt önálló ötletei is kiveszőben vannak, legalábbis erről tanúskodik az a határozati javaslat, melyet három jobbikos képviselő nyújtott be az Országgyűlésnek. A tervezetben a Jobbik az élet kioltására alkalmas eszközök hordásának visszaszorítását kezdeményezi. A június 5-én beterjesztett javaslatra mondhatnánk, hogy egyedi, sőt eredeti, de távolról sem az. Ugyanis két nappal korábban, azaz június 3-án Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője bejelentette: kezdeményezik, hogy kést, mint az élet kioltására alkalmas eszközt közterületen ne lehessen hordani.

Fülöp Erik közölte azt is, a párt egy olyan törvénymódosító javaslatot nyújt be, melynek értelmében 3 évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el az a személy, aki közterületen tart kést magánál és korábban már összeütközésbe került a törvénnyel. Fülöp Erik akkor azt is elmondta, naponta értesülhetünk olyan brutális bűncselekményekről, gyilkosságokról, ahol bűnözők részéről előkerül a kés, és egy rendkívül káros késviselési szubkultúra alakult ki ma Magyarországon. – A kést tartók egy része olyan bűnözői körökből kerül ki, akik támadói jelleggel, fegyverként hordják ezt az eszközt, de sokan vannak azok is, akik törvénytisztelők, sosem voltak büntetve, de önvédelmi céllal, saját testi épségük védelme érdekében tartanak maguknál kést – fogalmazott.

Egy héttel később Stummer János, jobbikos képviselő azzal magyarázta határozati javaslatukat, hogy nem normális állapot, hogy sokan felfegyverkezve indulnak el szórakozni, sokan pedig használják is a náluk lévő eszközöket. A párt ezért azt akarja, hogy a szórakozóhelyekre ne lehessen a közbiztonságra kiemelten veszélyes eszközöket bevinni, a rendőrség pedig elrettentő mértékű, akár félmillió forintos pénzbírságot is kiszabhasson a szabály megsértőire.

A történet tehát úgy áll, a Jobbik, amely konstruktív ellenzéki szerepét már rég feladta, odáig jutott, hogy egy másik ellenzéki párt javaslatát sem képes támogatni, inkább sajátot kreál a másik – jelen esetben a Mi Hazánk – önálló ötletéből. Persze, mindezt könnyen megteheti, hiszen Jakab Péter pártjában pontosan tudják, hogy a hatalmas balliberális médiagépezet mögöttük áll, és míg a Mi Hazánk ötleteit a sajtó, legyen az jobb-, vagy baloldali, elhallgatják, addig az övéiket szinte valamennyi hírportál lehozza.

A kételkedőknek pedig álljon itt egy példa arra, hogy ez nem az első, és feltehetően nem is az utolsó alkalom, hogy a Jobbik más tollával igyekszik ékeskedni. A tavaly őszi önkormányzati választások után a Mi Hazánk Mozgalom elsőként javasolta az országgyűlési képviselőkre is kiterjedő, szúrópróbaszerű drogtesztek bevezetését. A javaslat apropója a Borkai-ügy, valamint a kispesti szocialista korrupciós botrány és drogfogyasztás volt. A Jobbik akkor sem jelezte, hogy támogatná a Mi Hazánk javaslatát, ehelyett fél évvel később gyakorlatilag ugyanezzel az ötlettel mint áttörő kezdeményezéssel előrukkoltak.

 

További híreink

Fiatal Magyarország?- Az ellenzékiek közül csak a Mi Hazánk tudott előrelépni a fiatalok között

Faragó Dániel

A TASZ szerint csupán annyi a baj az igazolvánnyal, hogy nem a megfelelő szempont szerint diszkriminál

Irányi Dániel

Fertőzés versus ellenzéki fertő

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben