13.6 C
Budapest
2021. május 9., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Megkezdődött a KFOR kiképzés a Tiszaszigeten

Megkezdődött az MH KFOR Kontingens 25. váltásába jelentkezett önkéntes tartalékos katonák felkészítése a Csongrád-Csanád megyei Tiszaszigeten.

22 évvel ezelőtt, 1999. június 12-én 55 ezer békefenntartó katona vonult be az akkori Jugoszláv Szövetségi Köztársaság déli részén található Koszovóba. A KFOR néven megindult nemzetközi művelet célja – az ENSZ Biztonsági Tanácsának 1244-es számú határozata alapján – a biztonság és a rend fenntartása volt, az akkor már második alkalommal háború sújtotta területen – tette közzé a Honvédelem.hu.

Az akkor megkezdett feladat még napjainkban is tart, az MH KFOR Kontingens következő váltásába jelentkezett önkéntes tartalékosok felkészítését március 19-én kezdték meg Tiszaszigeten.

A kiképzendő katonák az MH 2. vitéz Vattay Antal Területvédelmi Ezred 38., 46. és 101. területvédelmi zászlóaljaitól érkeztek a több mint két hónapos felkészítésre.

Ebben az időszakban a kiképzők feladata az egyéni szakfelkészítés, illetve az állomány raj- és szakasz szintű összekovácsolása, amely azt a célt szolgálja, hogy a jövőben végrehajtandó feladatokat gördülékenyen, a megfelelő hatékonysággal hajtsák végre a katonák.

Mint írják, a kiképzés további szakaszaiban szakcsoporti foglalkozásokat tartanak, békefenntartói feladatokat gyakorolnak be a krízishelyzetek megismerése és azok helyes kezelésének elsajátítása érdekében.

A kiképzési helyszín biztosítja az ellenőrző-áteresztő pontok üzemeltetését, a járőrözés szabályainak elméleti és gyakorlati alkalmazásának elsajátítását. A kiképzők magas színvonalú munkájának köszönhetően az állomány részletes és teljes körű kiképzésben részesül.

(Fotók: honvedelem.hu/Gál József tartalékos százados)

További híreink

Próbaidőn volt a kőbányai gyilkosság elkövetője (videóval)

Kiss Albert

Meghalt hat beteg, 678-ra nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon

Dunai Tibor

Egymásnak osztott jutalmat a polgármester és az alpolgármester Dunaföldváron

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben