15 C
Budapest
2021. szeptember 29., szerda
Magyar Jelen
Kiemelt Külföld

Megnyitja az utat a sportban a “transzneműek” előtt Joe Biden

Joe Biden amerikai elnök első hivatali napján több tucat új rendeletet írt alá, többek között a “megkülönböztetés elleni küzdelemről” – szólót, ami utat nyit a transznemű sportolók számára – írja az erdely.ma.

“A nemi identitás vagy a szexuális orientáció alapján történő megkülönböztetés megelőzése” elnevezésű rendeletet értelmében mostantól

lehetővé válik a sportolók számára, hogy középiskolai és főiskolai sportokban “nemi identitásuknak” és ne “biológiai nemüknek” megfelelően versenyezzenek.

A rendelet kimondja:

“A gyermekeknek képesnek kell lenniük arra, hogy anélkül tanulhassanak, hogy aggódniuk kellene, vajon megtagadják-e tőlük a mellékhelyiségbe, az öltözőbe vagy az iskolai sportpályára való belépést.”

Az LGBT szervezetek felhőtlen örömmel fogadták Biden döntését. Mások kritikával illették, mivel úgy vélik, így zsarolhatóvá válnak az állami iskolák. Például támogatás megvonással fenyegethetik őket, ha nem hajtják végre a rendeletet.

Sokan ebben a női sportágak kivégzését látják, hiszen a rendelet értelmében ha egy férfi azt állítja, nőnek érzi magát, akkor versenyezhet női sportágakban is.

További híreink

Újabb katonákat öltek meg a tálibok Afganisztánban

Kiss Albert

Megvonják a kettős állampolgárságot a magyaroktól Felvidéken

Irányi Dániel

Szökésben a gyermekpornográfiával vádolt férfi

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen