35.2 C
Budapest
2022. augusztus 17., szerda
Magyar Jelen
BelföldHírek

Megszálló románok emlékművét koszorúzza a hajdúböszörményi önkormányzat

“Nagy bánatunkra Hajdúböszörményben található az a központi román sírkert, ahova a II. világháborúban Magyarország területén elesett ellenséges román katonák sírjait elhelyezték. Különösen felháborító, hogy a jól karbantartott román sírkert közvetlen szomszédságában, 2 méteres gazzal benőtt magyar emberek sírjai találhatók. A probléma több mint 10 éve folyamatosan fennáll. Az önkormányzat narancsos vezetésének miért kellett részt venni (megalázkodni) a román katonák napján? Az Úz-völgyi temetőben levő magyar katonák vajon megkapják ezt a tiszteletet román kollégáiktól?”

-teszi fel a költői kérdést Nagy Zoltán, a Mi Hazánk Hajdú-Bihar megyei elnöke. 

A terepbejárás során az is kiderül, hogy az önkormányzat minden évben megkoszorúzza az akkor ellenünk harcoló román katonák sírhelyét, miközben a magyar honvédek nyughelye látványosan elhanyagolt állapotban van.

A Mi Hazánk önkormányzati képviselője és a Mi Hazánk Ifjai összefogtak és megkezdték az elesett magyar katonák emlékhelyének helyreállítását.

További híreink

Ius Covid: 600 ezer migránst honosítana az olasz baloldal

Joó György

Négy palesztin sérült meg egy izraeli támadásában

Kiss Albert

Jászapáti – ezúttal a fiatalabbik “erőforrás” (Escobar Junior) rabolta ki áldozatát

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben