6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
Hírek

Megszülte babáját a transznemű férfi, akinek a spermadonorja egy nő volt

Nagy-Britanniában ez az első alkalom, hogy egy férfivá operált nő gyereknek ad életet.

A 39 éves Reuben Sharpe 12 éve operáltatta magát férfivá, anyai ösztönei azonban azután is megmaradtak, így hat évvel ezelőtt abbahagyta a tesztoszteron szedését abban a reményben, hogy egyszer még lehet gyereke. Ehhez nagy segítség volt neki stabil párkapcsolata Jay-jel, aki sem férfiként, sem nőként nem tekint magára.

Három hónappal ezelőtt pedig megszületett gyerekük, Jamie, de erről csak most számoltak be a Mirrornak. Ezzel valószínűleg Sharpe az első transznemű férfi Nagy-Britanniában, aki gyereknek adott életet.

De történetükhöz hozzá tartozik, hogy a spermadonoruk egy transznemű nő volt, sőt még az orvosuk is transznemű.

Sharpe és Jay együtt tervezte a gyereket, így nagyon örültek, mikor hat év után előbbinek újra lett havi vérzése. Ez ugyanis azt jelentette, hogy elkezdődhet a mesterséges megtermékenyítés. Spermadonornak egy transznemű nő ismerősüket kérték fel.

Végül a második próbálkozásuk járt sikerrel. Azt mondják, a terhesség alatt nagyon sokszor néztek rájuk furcsa szemmel, főleg a dagadó hasú, szakállas Sharpe-ra. Végül császármetszéssel született meg a csecsemő.

(24.hu nyomán, Kiemelt kép: GoFundMe/bunintheoven2018)

További híreink

Vesztésre áll az északi civilizáció – a század végére több őshonos európai nép is megfeleződik

Faragó Dániel

Ez itt Anglia, ezek meg a miniszterelnök-jelöltek

Irányi Dániel

Emlékeztetik a feledékeny briteket- már Angliában is a negyedik oltás következik

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben