13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
Külföld

Megtámadták és feljelentették az indiai keresztény csoportot

Hindu nacionalisták támadtak meg egy imádságra összegyűlt keresztény csoportot India Karnakata államában. A források szerint több gyermeket is összevertek, mielőtt hamis vádakkal feljelentették őket a rendőrségen.

Január 19-én keresztények gyülekezete imádságba kezdett reggel 7 órakor egyikük otthonában, Malasamudra településen. Az istentisztelet kezdetén, hindu nacionalisták csoportja érkezett a helyszínre, fényképeket és videókat készítettek a keresztény csoportról.

„Villogtatták a vakukat a gyerekek szemébe, mi pedig arra kértük őket, hogy menjenek el, ne zavarják az imádságot” – mesélte az esetet Mary Bellary a közösség egyik tagja a Morning Star News-nak. „Továbbra is fényképeztek és videóztak, miközben kommentálták a felvételt: »Nézzétek! A keresztények azért gyűltek össze ezen a helyen, hogy térítsenek!«”

Néhány nő megpróbált konfrontálódni a szélsőségesekkel, velük szemben erőszakkal léptek fel. A mellüknél megragadták a szárijukat és elrántották azt, teljesen elszakítva öltözéküket.

„Gyomron vágták a 15 éves fiamat és más gyerekeket is bántottak. A földön fekve is rúgták őket, verték a hátukat. A nagybátyám és férjem keményen próbálták visszaverni a támadókat a nők és gyerekek védelmében, de azok nagyon agresszívak és fizikailag erősebbek voltak nálunk”– emlékezett vissza Bellary.

A támadás után az érintett keresztények alig merték elhagyni otthonaikat, mivel a szélsőségesek élve elégetéssel fenyegették meg őket, ha jelenteni merik a rendőrségen a történteket. Este hét órakor azonban rendőrtisztek kopogtattak ajtajaikon, mivel feljelentés történt ellenük.

A keresztények az ADF (Alliance Defending Freedom, nonprofit keresztény szervezet, akik elsősorban jogi úton próbálják védeni a világ több pontján a vallásszabadságot, az élet, a házasság és a család szentségét.) egyik ügyvédje segítségével azonnal védekezhettek a hamis vádakkal szemben.

A Morning Star News jelentése szerint az ügyvéd késő estig tárgyalt a rendőrökkel és a szélsőségesekkel, míg megállapodás született. Végül semmilyen büntetést nem számoltak fel a keresztényeknek.

Forrás: Vasárnap.hu

További híreink

Ausztrália nemzetközi vizsgálatot sürget a vírus eredetének felderítése érdekében

Dunai Tibor

Putyin a nemzeti gárda vezérőrnagyává nevezte ki Kadirov csecsen vezetőt

Dunai Tibor

Hat másodpercenként egy labdarúgópályányi érintetlen őserdő tűnik el a Földön

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben