17.2 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Megvan a Fidesz 106 jelöltje- cenzúrával, elhallgatással és emlékezéssel kezdik a kampányt

A Mi Hazánk már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy mind a 106 körzetben önálló jelöltet állít, így a szavazólapon szereplő listán jó eséllyel csak a Fidesz, a balliberális tömb és a Mi Hazánk közül lehet majd választani április 3-án.

A szivárványkoalíció pártjai egy botrányos előválasztási folyamat végére, de mégiscsak megnevezték a jelöltjeiket akkor is, ha Márki-Zay győzelme azóta állandó feszültséget szül köztük.

Január 26-án a Fidesz is nyilvánosságra hozta jelöltjeik névsorát, amiben a legnagyobb érdekességet a botrányba keveredett embereik lecserélése és a fontos fideszes politikusok budapesti körzetekből való kimenekítése jelenti. Az egyéni jelöltekről a Fidesz országos választmánya döntött, a kormánypárti jelölteknek tehát ‘hivatalosan’ tegnap dördült el a startpisztoly.

A választási küzdelemben a közpénzből működő országos és helyi média is oroszlánrészt vállal, a fideszes jelöltek hosszú hónapok óta felülreprezentáltak a megyei és helyi lapok többségében.

Az adófizetők által százmilliókból fenntartott kecskeméti illetőségű médiacentrum egyik terméke a Kecskeméti Lapok, amelynek legújabb számában

a Fidesz jelöltjei nem kevesebb mint 10 alkalommal tűnnek fel.

Az egyik körzetben a regnáló Salacz László, a másikban pedig Szeberényi Gyula Tamás indul, mind a ketten évtizedek óta részei a helyi és az országos politikának. Kecskeméten általános megbecsülés és tisztelet övezi őket (-talán nem is ok nélkül- a szerk.) ezért is érthetetlen, hogy az önkormányzati sajtó miért érzi fontosnak paródiaszerűen sokszor szerepeltetni őket.

A nyomtatott lapot négyesével dobják be a postaládákba, de érdemes kitérni a médiacentrum online tevékenységére is. A hiros.hu a 2021-es évben 150-nél is többször szerepeltette címoldalán Szeberényi Gyula Tamást, ami egy közpénzből működő sajtótermék esetében még fideszes városvezetés mellett is kiemelkedő mennyiség.

A médiacentrum másik zászlóshajója az a Kecskeméti televízió, amely az előző platformokhoz hasonlóan szintén nem tartotta fontosnak Magyarország egyetlen oltatlan kormányfőjelöltjének teltházas lakossági fórumát , de természetesen a Mi Hazánk Kecskeméten tarott kötelező oltás elleni demonstrációját is elhallgatták.

Gájer Bálint ide vagy oda, a Fidesz által kézivezérelt helyi sajtó ingerküszöbét ezek után holmi sajtóközlemények sem szokták átütni – a Mi Hazánk legutóbbi közleményét sem érezték relevánsnak:

Mi Hazánk- “Nem kell a harmadik McDonald’s Kecskemétre, járványszolidaritási adót a koronavírus haszonélvezőire!”

A szivárványkoalíció jelöltje ezzel szemben állandó jelenléttel büszkélkedhet, a városi televízió még akkor is tudósít Bodrozsán Alexandra (Momentum) egyszerű standolós kitelepüléséről, ha arra rajtuk kívül senki nem kíváncsi.

A baloldal közös jelöltje befért a Fidesz házilapjába – a Mi Hazánk nem.

A Fidesz helyi képviselőjelöltjei azért nem bíznak mindent a “független és objektív” médiára, hanem maguk is szorgosan kampányolnak saját Facebook oldalukon. A hivatalos kinevezés után a 106 jelölt már meg is köszönte a választmány bizalmát, az első szimbolikus jelölti bejegyzések pedig a legtöbbjüknél ugyanarról a történelmi emlékről szólnak.

A Facebook minden bizonnyal ebben a kampányban is központi eszköze lesz a kormánypártnak, a hozzájuk köthető oldalak hetente tízmilliós nagyságrendben költenek hirdetésekre. A helyi médiával összhangban a cenzúra és az elhallgatás eszközével itt is élnek, a héten megírtuk, hogy a kormány a hivatalos Facebook oldaláról kitiltotta Dúró Dórát. 

Nem kell messzire menni a cenzúráért- kitiltották Dúró Dórát a kormány hivatalos oldaláról

A tiltást még meg is indokolták: „a kormány minden eszközzel fellép az oltásellenes propaganda ellen” -írták a cenzúra magyarázataként. Azt nem tették hozzá, hogy a “minden eszköz” az a jövőben milyen intézkedéseket takarhat a Mi Hazánk politikusai, szavazói, vagy az oltatlan választók tekintetében.

A folyamatos tiltás, elhallgatás és cenzúra ellenére a Mi Hazánk erősödését egyre több mérés mutatja ki. Az elmúlt egy hónapban a kötelező oltást elutasítók száma 15%-al nőtt – így összesen már 59% mondja azt, hogy elég az oltatlanok megbélyegzéséből. 

Az oltatlanok diszkriminálást, az oltások kötelezővé tételét és a gyerekek beoltását a pártok közül egyedül a Mi Hazánk utasítja el,

ez Török Gábor szerint bőven elég lesz a parlamenti küszöb megugrására a radikálisoknak.

Török Gábor szerint is bejut a Mi Hazánk a Parlamentbe

További híreink

Jelentősen drágul a sonka

Irányi Dániel

Járványügyi főtanácsadó: hiába lesz vakcina, a maszknak maradnia kell

Irányi Dániel

Félmillió ügyfelének küld levelet a NAV

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen