0.8 C
Budapest
2022. december 8., csütörtök
Magyar Jelen
BelföldHírek

Megverték és kirabolták osztálytársukat a miskolci középiskolások

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt négy fiatalkorú férfi ellen csoportosan elkövetett rablás bűntette, rablás bűntette és csoportosan elkövetett garázdaság bűntette miatt.

Az ügyészségi közlemény szerint a vádlottak egy osztályba jártak az egyik miskolci középiskolában a szintén fiatalkorú sértettel. 2017 januárjától októberig a vádlottak közül hárman az óraközi szünetekben külön-külön – más alkalmakkor mindhárman együtt – napi, heti rendszerességgel testszerte ütlegelték a sértettet. Szeptemberben vagy októberben egyikük – szintén egy óraközi szünetben – az iskola tantarmében bokszolni hívta ki a sértettet, és ennek során ököllel ütlegelte. A bántalmazásokkal azonban nem okoztak testi sérüléseket a sértettnek.

Az egyik vádlott hol napi, hol pedig heti gyakorisággal élelmiszert, zsebpénzt, cigarettát vett el a sértettől úgy, hogy ezek átadását követelte tőle, majd miután megütötte, a táskájából azokat magához vette.

Szeptemberben az egyik tanteremben – szintén egy óraközi szünetben – az egyik vádlott ráparancsolt a sértettre, hogy a rajta lévő márkás felsőjét adja át neki. A sértett erre nem volt hajlandó, ekkor másik két vádlott lefogta a sértettet, míg ő lehúzta a 6 500 forint értékű pulóvert róla, amit elvittek.

Az ügyészség a vádlottakkal szemben fiatalkorúak fogházában letöltendő szabadságvesztés büntetést indítványozott a végrehajtás próbaidőre felfüggesztésével, valamint pártfogó felügyelet elrendelését, és a pártfogó felügyelő által szervezett csoportos foglalkozáson való részvételt.

(borsodihir.hu)

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben