7.1 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
HírekTudomány

Menő lett a józanság: piamentes bulizás az új trend

Fiatalok egy csoportja a józan élet mellett tette le a voksát, részben vagy teljesen kizárva az alkoholt az életükből. Az új trend a közösségi médiát is meghódítja lassan, az Instagramon 1,2 millió posztot hoztak létre a témában.

A trend követőinek sora elég színes, a gyógyuló alkoholbetegektől az egészséges életre vágyókig sokan döntenek az alkoholmentes élet mellett.

“Nem könnyű a kora 20-as éveidben lenni és olyan dolgokat csinálni, amelyek nem az ivás körül forognak. Szeretek eljárni otthonról és ismerkedni, de a kapcsolódás nem annyira őszinte, amikor mindenki iszik” – mondta a 23 éves Mikaela Berry. Berry szeret kimozdulni és ismerkedni, de szerinte az emberi kapcsolatok csak józanon alakulnak teljes őszinteséggel.

Lorelei Bandrovski, egy New York-i alkoholmentes bár tulajdonosa szerint bár a társas-, illetve az éjszakai élet az alkohol köré szerveződik, a piamentes bulihelyek viszont új alternatívát kínálnak ebben az egysíkúságban. Az alkoholmentes életnek van ipara, elég csak a sörgyártók által forgalmazott alkoholmentes termékekre gondolni. Az alkoholmentes termékek piacának bevétele előreláthatólag 2024-re 25 milliárd dollárral nőhet, lassan a röviditalok is kaphatóak lesznek alkoholmentes változatban.

Egy gyógyulófélben lévő alkoholbeteg férfi létrehozott egy Loosid nevű appot, ami összekapcsolja az új trendet követőket egymással.

“Amikor én próbáltam kijózanodni, voltak éttermek és kávézók, és kész. Ma pedig, az appal az emberek kapcsolódhatnak, és van józan randizás, józan események, józan utazások, józan csoportok. Varázslatos” – mondta az applikáció megalkotója.

Az app egyre szélesebb körben terjed, ahogy az alkoholmentes bárok száma is egyre növekszik. Számos kutatás támasztja alá a szeszmentes élet pozitív hatásait, ugyanis a mentális egészségre nézve kifejezetten hasznos. Márpedig a mostani világban az egyik legnagyobb problémát ezek a betegségek okozzák.

(24.hu)

További híreink

Kaczynski szerint azért születik kevés lengyel gyerek, mert túl sokat isznak a fiatal nők

Magyar Jelen

A skótok és az angolok isszák le magukat a leggyakrabban

Faragó Dániel

Több kiskorú is a detoxikálóban kötött ki

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben