20.8 C
Budapest
2022. augusztus 12., péntek
Magyar Jelen
Külföld

Merkel óva intett a “rasszista” és az “antiszemita” megnyilvánulásoktól

Angela Merkel kancellár szombaton óva intett a rasszista és az antiszemita megnyilvánulásoktól a palesztin ügyet támogató tüntetéseken Németországban, ahol a hétvégére több megmozdulást is terveznek, írja az MTI.

“Azok, akik a zsidók elleni gyűlöletet az utcára viszik, akik fajgyűlöletet szítanak, kívül esnek az alaptörvényünkön” – figyelmeztetett Merkel heti rádiós hangüzenetében, podcastjában.

“Az ilyen cselekményeket következetesen meg kell büntetni”

– hangsúlyozta.

Németországban több tüntetés is volt, az Izrael és a palesztin Hamász között az elmúlt két hétben kiéleződött összecsapások miatt. A két fél között törékeny tűzszüneti megállapodás lépett életbe pénteken.
Németországban egy héttel ezelőtt mintegy 60 embert őrizetbe vettek, 100 rendőr megsérült a palesztin ügyért szervezett berlini tüntetésen történt erőszakos megmozdulásokon. A kormány határozottan elítélte a történteket.

A hosszú pünkösdi hétvégén ismét több tüntetést terveznek a fővárosban és más városokban.

További híreink

Magyar áldozata is van egy ausztriai sziklaomlásnak (videó)

Kiss Albert

Lezárták az olasz kikötőket a migránsokkal érkező NGO-hajók előtt

Dunai Tibor

Izraeli katonák agyonlőttek egy palesztin késes támadót Jeruzsálem térségében

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben