5.6 C
Budapest
2022. november 27., vasárnap
Magyar Jelen
HírekKülföld

Messiásként várják az omikron eljövetelét az “oltásbajnok” Izraelben

A korábban még oltásbajnok Izraelben az elmúlt néhány napban megnégyszereződött az új esetek száma. A legújabb előrejelzések szerint január végére az ország eljuthat a 4 millió fertőzöttig. 

Izrael szakértői az omikron variánstól várják nyájimmunitás régóta áhított elérkezését, de ezzel párhuzamosan

már a negyedik oltás létfontosságáról beszélnek.

Az ázsiai országban hivatalosan már engedélyezték is a negyedik vakcinát, legalábbis gyengébb immunrendszerrel rendelkező egyének, a 60 évnél idősebbek körében illetve az egészségügyben dolgozók számára. Izrael döntéshozói eközben megváltoztatták a védettség fogalmát is.

A jelenlegi definíció szerint védettnek tekinthető, aki három oltást kapott, vagy pedig legalább két oltása van az utóbbi hat hónapon belül.

A 9 milliós államban ez jelenleg nagyjából 6 millió embert jelent. Az ország miniszterelnöke szerint a cél továbbra is a gazdaság működőképességének megőrzése, de szükség esetén további lezárások is szóba jöhetnek. Salman Zarka, az ország koronavírus operatív törzsének vezetője szerint azonban még korai az öröm, mivel az elmúlt két évben bebizonyosodott, hogy azok is

újra megfertőződhetnek akik már átestek a betegségen és meggyógyultak.

Minden eshetőségre felkészülve az ország az elsők között kötött le nagyobb mennyiséget a Pfizer nemrégiben jóváhagyott koronavírus elleni gyógyszeréből.

(index)

További híreink

Hat emberrel végzett a Walmart menedzsere, mert “a Sátán azt mondta neki”

Irányi Dániel

Ukrajnából jelentkezik Novák Katalin: személyesen Zelenszkij meghívására érkezett

Irányi Dániel

Hamupipőke visszatér a filmvászonra, bár nem egészen úgy, ahogy emlékeztünk rá

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben