21.1 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Hírek

Mi Hazánk: a költségvetés vesztese az egészségügy, az oktatás és a rendvédelem

Apáti István (Mi Hazánk) a multik költségvetésének nevezte a jövő évi büdzsét. Szerinte az előterjesztésnek nagy vesztese az egészségügy, az oktatás, a rendvédelem és az önkormányzatok, de a magyar gazdák helyzetén sem javít, a devizaadósokat pedig sorsára hagyja.

Arra figyelmeztetett, hogy az egészségügyben, az oktatásban és a rendvédelemben is nagyon magas a pályaelhagyók aránya. Rámutatott: egy pályakezdő tanár vagy rendőr fizetése nettó 160-180 ezer forint, amiből – a jelenlegi inflációs környezetben, a lakásbérleti díjakat is figyelembe véve – “gyalog a buszmegállóba nem lehet kimenni, nemhogy tisztességes megélhetést biztosítani”. Jelezte: a felmondási tilalom lejártával két hét leforgása alatt 300 rendőr szerelt le, és ez a hullám nehezen lesz megállítható. Megjegyezte: a “szubkulturális bűnözés megfékezéséhez” is szükség lenne megfelelő számú rendőrre. A kisadózó vállalkozások tételes adója ügyében arra szólította fel a kormányt, hogy “ne a katások zsebében kotorásszon”, hanem azoknál, akiknél “bőven termelődött haszon”.

Azt javasolta, hogy az extraprofitadót vessék ki a vakcinagyártókra és a kaszinókra is. A devizaadósok helyzetének javítása érdekében a kilakoltatási és az ingatlanárverési moratórium meghosszabbítását szorgalmazta – írja az MTI.

További híreink

Betekintés egy magyarországi “no-go” zóna mindennapjaiba

Kemény János

Kiskaput talált a közönség fogadásához a Londoni Dizájnmúzeum

Faragó Dániel

Klasszikus történet: cigarettáért ütött

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen