4.8 C
Budapest
2022. december 5., hétfő
Magyar Jelen
BelföldHírek

Mi Hazánk: a kormány hozzáállása elfogadhatatlan, a tanárok bérrendezése nem várhat tovább

A Holdról is látszik, mekkora a baj az oktatásban, a kormány mégis ölbe tett kézzel nézi, mi történik. Nem oldja meg, sőt fokozza a problémát, ha elveszik a pedagógusok sztrájkjogát vagy elhallgattatják őket, miközben megalázóan alacsony bérért kell dolgzniuk, mondta online sajtótájákoztatóján Dúró Dóra, az országgyűlés alelnöke. 

Az oktatás válsága és a tüntetések az ATV reggeli műsorában szintén szóba kerütek, ahol Dúró Dóra pozitívan értékelte, hogy széles társadalmi összefogás látszik kialakulni a tanárok nehéz helyzete miatt.

A Mi Hazánk képviselője arra hívta fel a figyelmet, hogy a hónapban még számos tüntetés lesz, ahol szerepet fog kapni az oktatás. Dúró úgy látja, hogy már nem csak az elmaradott megyékben, hanem országszerte nehézségekkel küzdenek az iskolák legyen szó állami fenntartárban, vagy egyházi háttérrel működő intézményekről.

Dúró cinikusnak nevezte, hogy 12 évnyi kétharmados kormányzás után a Fidesz Brüsszelre mutogat és az uniós források nélkül nem is terveznék a tanárok bérének megemelését.

További híreink

34 éves elnököt választott ifjúsági tagozatának élére a Fidesz

Faragó Dániel

Exkluzív! – Somogy megyében kaptak lencsevégre egy krampuszt, bolti lopás miatt keresik

Faragó Dániel

Felbomlott a szivárványkoalíció a DK fővárosában, működésképtelenség miatt feloszlatást terjeszt elő a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben