21.7 C
Budapest
2022. május 18., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: előre jeleztük, hogy a bankok lesznek a járvány haszonélvezői

Futótűzként terjedt el az a hír, miszerint egy fiatal hölgy egy évig vette igénybe a törlesztési moratóriumot és a tartozás így 1,4 millióval növekedett. Hogy lehet ez? Mivel meglehetősen nagy hitelről van szó – 18 millió forint a leírás alapján – így az ez időre vonatkozó kamatot meg kell fizetni az adósnak. Valószínűleg ennek “köszönhető” ez a nagy összeg – írja közleményében Fiszter Zsuzsanna, a Mi Hazánk Mozgalom végrehajtási, hitelügyi szakpolitikusa.

A politikus emlékeztet:

a Mi Hazánk Mozgalom a törlesztési moratórium bevezetésénél, 2020. májusában felhívta már a figyelmet, hogy a kormány rendelkezhetett volna úgy, hogy a bankok a veszélyhelyzet idejére ne szedhessenek kamatot, de ezt a döntést a bankok kezébe adta. Ők élve a lehetőséggel kamatot számolnak fel és ezáltal hosszútávon hasznot húznak a járvány időszakából is.

Ennek kapcsán Fiszter szerint felmerül a kérdés, vajon mennyire tekinthető teljes megoldásnak a kormány által bevezetett törlesztési moratórium, mely szerint a bankok felszámíthatnak kamatot a moratórium idejére, amivel a követelés növekszik majd? A Mi Hazánk politikusa úgy véli, a visszaigényelhető banki szolidaritási adó sem elfogadható, hiszen

a fenti példából is kitűnik, hogy a bankok, a behajtó cégek lesznek a haszonélvezői a vírushelyzetnek.

Ezért a Mi Hazánk a bankokra és a követeléskezelőkre vonatkozó valódi szolidaritási adót szorgalmaz.

A továbbiakban is ragaszkodunk ahhoz, hogy a magyar emberek érdekeit vegye figyelembe a kormány és ne a bankszektornak kreáljon profitot a veszélyhelyzetben! Sokadszorra hívjuk fel a figyelmet, hogy csak az éljen a moratóriummal, aki valóban rászorul!

– zárja közleményét Fiszter.

További híreink

Összekeverték a vakcinákat egy romániai kórházban

Varga Lilla

Felszólalt a vakcinák ellen, zendüléssel vádolják a kanadai katonát

Irányi Dániel

Baloldali morál: halál esetén sincs visszalépés

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen