3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
Belföld

Mi Hazánk: Kártalanítani kell az oltatlanság miatt elbocsátott dolgozókat!

Toroczkai László az Országgyűlésben kérdezte a kormányt arról, hogy mikor kaphatják vissza az állásukat azok, akiket csupán azért rúgtak ki a munkahelyükről, mert nem kérték a Covid-oltást.

A New York-i legfelsőbb bíróság kimondta, hogy jogtalan volt azon munkavállalók elbocsátása, akiket azért rúgtak ki, mert nem voltak hajlandóak felvenni a covid-oltásokat. Mára ugyanis kiderült, hogy az oltások nem akadályozzák meg a fertőzés továbbadását, tehát az indok nem volt megalapozott – érvelt a pártelnök.

Janine Small, a Pfizer fejlett piacokért felelős vezetője ez EP-ben kérdésre válaszolva elmondta, hogy

a Pfizernél soha nem tesztelték az oltásokat arra vonatkozóan, hogy megakadályozzák-e a fertőzés átadását.

Ebből botrány bontakozott ki, az Európa Tanácsban is szó volt róla, hiszen a munkavállalói jogok mellett emberi jogok is sérültek – folytatta a Mi Hazánk elnöke.

A Fidesz által üdvözölt Meloni-kormány egyik első intézkedése volt, hogy azonnal lehetőséget adott az oltás-megtagadás miatt kirúgott munkavállalóknak a visszatérésre. Hazánkban is rendvédelmi- és egészségügyi dolgozók veszítették el állásukat adott esetben azért, mert megtagadták az oltások beadatását, így tehát a Mi Hazánk arra kíváncsi: Mikor fog lépni a kormány ebben az ügyben? Mikor mondják ki, hogy jogtalanul bocsátottak el az oltást megtagadó munkavállalókat? Miközben ezeken a területeken amúgy is hatalmas a betöltetlen állások száma.

Akik nem akarnak visszatérni – tette hozzá Toroczkai -, azokat pedig kompenzálja a kormány. A párt javaslata alapján legalább három havi kártérítés illetné meg ezeket a munkavállalókat, de nem adófizetői pénzből, hanem a Covid haszonélvezőire kivetett plusz bevételekből, mint például a digitális adóból.

Online aláírásgyűjtésbe kezd a párt és az alapvető jogok biztosához fordulnak az ügyben, valamint határozati javaslatot is benyújtanak.

 

Rétvári Bence államtitkár válaszában azt mondta, veszélyes a párt oltásellenes álláspontja, mivel, ha a Mi Hazánkon múlt volna, akkor hat oltás helyett nulla állt volna rendelkezésre. A válaszadást azzal kerülte ki, hogy járványidőszak alatt felelősek vagyunk embertársainkért is, ezért fontos az oltás.

A pártelnök a videó végén hozzáteszi: 2021-ben – a tömeges oltások idején – 155 ezren haltak meg Magyarországon, többen, mint 1945-ben, a II. világháború alatt, tehát kétséges, hogy a kormány jól védte meg a magyarokat, mivel olyan országokban, ahol kevesebb lezárás volt például, kevesebben haltak meg, mint nálunk.

További híreink

Egyetemi kutatás mutatta ki, hogy a koronavírus alatti intézkedések miatt agyi elváltozások léptek fel a fiatalok körében

Faragó Dániel

Macronnál járt Elon Musk egyeztetni a szólásszabadság fontosságáról

Faragó Dániel

Az apák nélküli családpolitika kudarca – avagy mit tehetne a kormány és mit tesz az ellenzék?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben