7.1 C
Budapest
2021. december 2., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Videó

Mi Hazánk: Központi szabályozással kell véget vetni a maszkőrületnek!

Gombamód szaporodtak azon intézmények, melyek vezetői hatalmukkal visszaélve, a járványügyi szigorításokra hivatkozva értelmetlen szabályozásokkal keserítik meg az emberek mindennapjait. Előbb munkahelyek, majd egyetemek, most pedig közép- és általános iskolák. Központi előírások hiányában gyakorlatilag olyan rendelkezéseket hozhatnak, amilyet csak akarnak. A Mi Hazánk Mozgalom szerint itt az ideje állami szinten fellépni az túlzó és értelmetlen szigorításokkal szemben – írja közleményében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje. Alább a folytatás.

A nyár végével ismét kezdetét vette a koronavírussal való riogatás. A kattintásvadász média egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy ne folytasson halálkampányt, most éppen a delta variánsra alapozva próbálják elhitetni velünk, hogy mind meghalunk.

Jó érzés látni, hogy a magyar társadalom jelentős része már immunissá vált erre az őrületre. Sajnálatos módon ez a vezető pozíciókban lévőkről egyáltalán nem mondható el. Vannak olyan munkahelyek, ahol még a tomboló kánikula idején is maszkot erőltettek a dolgozókra.

A tanév kezdetével, a rémhírkeltő szalagcímek hatására aztán az egyetemek is sorra tették kötelezővé az orr és száj eltakarását. A szigorításban gyakran egymásra licitálva.

Van, ahol a hallgatókat a másfél-két, extrém esetben három órás előadások teljes időtartalma alatt maszkviselésre köteleznek.

Ráadásul egyre több közép- és általános iskola csatlakozik a szigorítók listájához. Mint korábban, a legtöbb esetben a szabályozások ezúttal is teljesen logikátlanok és értelmetlenek.

Vannak tanintézmények, melyek szerint csak ötödikes kortól veszélyes a vírus, ezért az alsósoknak nem kell maszkot húzni, mások viszont úgy gondolták óvodától felfelé mindenki takarja el az orrát és a száját. Akadtak olyanok is, akik szerint az alsósok csak a folyosókon fertőznek, a felsősök és a tanárok viszont a tantermekben is.

Központi előírások hiányában az egész teljesen kusza és követhetetlen, a diákok pedig ki vannak téve az igazgatók kénye-kedvére.

A dolgozók esetében sem jobb a helyzet. Nem egy munkahelyi rosszullét fakadt már abból, hogy példának okáért egy gyári munkást 8, vagy akár 12 órán keresztül megfosztottak a friss levegőtől, és egy arcát eltakaró textildarab viselésére kötelezték. Még a legnagyobb hajtás kellős közepén is!

A légkondicionált irodákban fogant előírásokat csakis olyan személyek hozhatták, akik maximum egy-egy öt perces folyosói séta erejéig húztak maszkot, majd beültek a kényelmes székeikbe kávézgatni.

Orbán Viktor a közelmúltban egy rádióinterjúban azt mondta: “ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd bennünket. A maszk nem véd meg bennünket.” Ennek fényében különösen indokolt a kormány közbelépése.

A gyermekekre a koronavírus jóval kevésbé veszélyes, azok a szülők, nagyszülők, tanárok és munkások, akik félnek a vírustól, már régen beoltatták magukat, akik pedig jobban bíznak az immunrendszerükben, még a kormány zsarolása ellenére is elutasították a vakcina felvételét.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy nem a maszkviselés betiltását követeljük. Ha valaki úgy érzi, hogy a kettő, három, vagy akár negyedik adag oltása után is szeretne maszkot viselni, azzal semmi probléma sincs, és őket semmilyen szankció nem érheti emiatt. Ha így érzik magukat biztonságban, az az ő dolguk. Aki viszont úgy gondolja, hogy az oltás után, vagy egyszerűen csak az immunrendszerében bízva, nincs szüksége ilyesmire, azt ne fosszuk meg a friss levegőtől. Különösen igaz ez a 14 év alatti gyermekekre!

Arra kérjük a kormányt, rendeletben tiltsa meg a tanintézmények és munkahelyek számára, hogy a központi szabályozásnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezessenek be, különösen annak fényében, hogy ezek döntő többsége teljesen következetlen, értelmetlen és hatástalan.

További híreink

Donald Trump maszkban hagyta el kórházat, de anélkül lépett be a Fehér Házba

Varga Lilla

Folytatódik a Jobbik szétesése

Avar Álmos

„Igazság csak egy van: amikor az ember bevallja, hogy hazudott” – beszélgetés dr. Szöllőssy Tibor túlélő csernobili orvossal

Joó György

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben