15.5 C
Budapest
2022. május 28., szombat
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt Videó

Mi Hazánk: Központi szabályozással kell véget vetni a maszkőrületnek!

Gombamód szaporodtak azon intézmények, melyek vezetői hatalmukkal visszaélve, a járványügyi szigorításokra hivatkozva értelmetlen szabályozásokkal keserítik meg az emberek mindennapjait. Előbb munkahelyek, majd egyetemek, most pedig közép- és általános iskolák. Központi előírások hiányában gyakorlatilag olyan rendelkezéseket hozhatnak, amilyet csak akarnak. A Mi Hazánk Mozgalom szerint itt az ideje állami szinten fellépni az túlzó és értelmetlen szigorításokkal szemben – írja közleményében Gyebnár Dávid, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje. Alább a folytatás.

A nyár végével ismét kezdetét vette a koronavírussal való riogatás. A kattintásvadász média egyetlen alkalmat sem mulaszt el, hogy ne folytasson halálkampányt, most éppen a delta variánsra alapozva próbálják elhitetni velünk, hogy mind meghalunk.

Jó érzés látni, hogy a magyar társadalom jelentős része már immunissá vált erre az őrületre. Sajnálatos módon ez a vezető pozíciókban lévőkről egyáltalán nem mondható el. Vannak olyan munkahelyek, ahol még a tomboló kánikula idején is maszkot erőltettek a dolgozókra.

A tanév kezdetével, a rémhírkeltő szalagcímek hatására aztán az egyetemek is sorra tették kötelezővé az orr és száj eltakarását. A szigorításban gyakran egymásra licitálva.

Van, ahol a hallgatókat a másfél-két, extrém esetben három órás előadások teljes időtartalma alatt maszkviselésre köteleznek.

Ráadásul egyre több közép- és általános iskola csatlakozik a szigorítók listájához. Mint korábban, a legtöbb esetben a szabályozások ezúttal is teljesen logikátlanok és értelmetlenek.

Vannak tanintézmények, melyek szerint csak ötödikes kortól veszélyes a vírus, ezért az alsósoknak nem kell maszkot húzni, mások viszont úgy gondolták óvodától felfelé mindenki takarja el az orrát és a száját. Akadtak olyanok is, akik szerint az alsósok csak a folyosókon fertőznek, a felsősök és a tanárok viszont a tantermekben is.

Központi előírások hiányában az egész teljesen kusza és követhetetlen, a diákok pedig ki vannak téve az igazgatók kénye-kedvére.

A dolgozók esetében sem jobb a helyzet. Nem egy munkahelyi rosszullét fakadt már abból, hogy példának okáért egy gyári munkást 8, vagy akár 12 órán keresztül megfosztottak a friss levegőtől, és egy arcát eltakaró textildarab viselésére kötelezték. Még a legnagyobb hajtás kellős közepén is!

A légkondicionált irodákban fogant előírásokat csakis olyan személyek hozhatták, akik maximum egy-egy öt perces folyosói séta erejéig húztak maszkot, majd beültek a kényelmes székeikbe kávézgatni.

Orbán Viktor a közelmúltban egy rádióinterjúban azt mondta: “ne ringassuk magunkat abba az illúzióba, hogy a maszk megvéd bennünket. A maszk nem véd meg bennünket.” Ennek fényében különösen indokolt a kormány közbelépése.

A gyermekekre a koronavírus jóval kevésbé veszélyes, azok a szülők, nagyszülők, tanárok és munkások, akik félnek a vírustól, már régen beoltatták magukat, akik pedig jobban bíznak az immunrendszerükben, még a kormány zsarolása ellenére is elutasították a vakcina felvételét.

Fontos kiemelni ugyanakkor, hogy nem a maszkviselés betiltását követeljük. Ha valaki úgy érzi, hogy a kettő, három, vagy akár negyedik adag oltása után is szeretne maszkot viselni, azzal semmi probléma sincs, és őket semmilyen szankció nem érheti emiatt. Ha így érzik magukat biztonságban, az az ő dolguk. Aki viszont úgy gondolja, hogy az oltás után, vagy egyszerűen csak az immunrendszerében bízva, nincs szüksége ilyesmire, azt ne fosszuk meg a friss levegőtől. Különösen igaz ez a 14 év alatti gyermekekre!

Arra kérjük a kormányt, rendeletben tiltsa meg a tanintézmények és munkahelyek számára, hogy a központi szabályozásnál szigorúbb járványügyi intézkedéseket vezessenek be, különösen annak fényében, hogy ezek döntő többsége teljesen következetlen, értelmetlen és hatástalan.

További híreink

Nem találták meg azokat a medvebocsokat, amelyeket román erdőmunkások rángattak ki a barlangjukból

Varga Lilla

Szegeden ünnepelte a Mi Hazánk az úzvölgyi döntést

Varga Lilla

Zajlik a tipikus bűnügyi élet az Alföldön is

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen