19.7 C
Budapest
2022. október 1., szombat
Magyar Jelen
Belföld

Mi Hazánk: legyen ingyenes a parkolás a veszélyhelyzet idején!

A parkolás ingyenessé tételét javasolja a koronavírus miatt kihirdetett veszélyhelyzet idejére a Mi Hazánk Mozgalom.

Fülöp Erik, az ellenzéki párt politikusa, országgyűlési képviselő az MTI-vel kedden azt közölte: javaslatuk nemcsak Budapestre, hanem a többi olyan településre is vonatkozik – elsősorban a megyeszékhelyekre -, ahol parkolási díjat kell fizetni.

Felidézte: a kormány a múlt héten rendkívüli jogrendet, veszélyhelyzetet hirdetett a koronavírus miatt, Müller Cecília országos tisztifőorvos pedig hétfőn azt kérte a járvány terjedésének lassítása érdekében, hogy aki teheti, mellőzze a tömegközlekedési eszközök használatát és személyautóval oldja meg a közlekedését.

Erre tekintettel a Mi Hazánk Mozgalom azt kéri, arra szólítja fel a felelős településvezetőket, köztük Karácsony Gergely főpolgármestert, hogy tegyék ingyenessé, díjmentessé a parkolást – mondta.

Azt gondoljuk, ebben a veszélyhelyzetben mindent meg kell próbálnia az államnak, a kormánynak és a települések vezetőinek is, hogy csökkentsék a koronavírus terjedését.

 

-mondta Fülöp Erik, majd hozzátette: Javaslatunkkal sokkal nagyobb biztonságban lehetnének az állampolgárok, ha tömegközlekedés helyett a saját személyautójukat használhatnák, amennyiben elengedhetetlenül fontos a közlekedésük.”

(MTI)

További híreink

Trianon 100: június 4-étől Csongrád megye neve Csongrád-Csanád megye lesz

Szabó Norbert

Lesz, lesz, lesz – Itt a Mi Hazánk mezőgazdasági programja

Faragó Dániel

Újpest – Fradi: a két csapat kezdőjében összesen három magyar

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben