13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldGazdaságHírek

Mi Hazánk: meg kell akadályozni az észszerűtlen fakivágásokat

A Mi Hazánk Mozgalom szerint az erdő több, mint egyszerű energiahordozó, ezért a párt a fakitermelés feltételeit egyszerűsító szabályozás újragondolását kéri a kormánytól – mondta Dócs Dávid, a Mi Hazánk alelnöke, országgyűlési képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Dócs hozzátette, a szakemberek szerint a szabályozás hosszú távon nagy problémát okozhat; ha az erdők irtását fokozzák, akkor például az aszálykárok is fokozódni fognak.

A Mi Hazánk álláspontja szerint az erdő egy hosszú távú, életet biztosító erőforrás, nem pedig egy energiaforrás – fogalmazott a mezőgazdasági bizottságban dolgozó képviselő, aki szerint a kormánynak a “mostani kapálózása helyett” hosszú távon kellett volna felkészülnie az energiaválságra.

A párt azt javasolja, hogy a kormány megújuló energiákból próbálja meg pótolni az energiahiányt. Rengeteg biogázerőművet lehetne építeni, a folyókon pedig duzzasztóműveket kellene létrehozni, amelyeket a vízhiány kezelésére és energiatermelésre is használni lehetne – mondta Dócs Dávid, hozzáfűzve: brikettüzemeket is létre lehetne hozni.

A Mi Hazánk Mozgalom nem támogatja a kormány intézkedését, mert “nem egy gyorsan megsarcolható energiaforrásról van szó, hanem a jövőnkről” – szögezte le a képviselő.

(MTI nyomán)

További híreink

A versenyhivatal 2,5 milliárd forintos bírságot szabott ki a Booking.com üzemeltetőjére

Dunai Tibor

A jéghegy csúcsa: 600 millió felett kasszíroz a legéhesebb végrehajtó (videó)

Kiss Albert

Szigorlat- a Jobbik meggyógyítaná a megbetegedett magyar lelkeket

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben