2.1 C
Budapest
2021. november 30., kedd
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Ne kössék oltási igazolványhoz a labdarúgó Európa-Bajnokság meccseire való bejutást!

– 2016-ban, 5 évvel ezelőtt, mikor a magyar labdarúgó válogatott hosszú idő után, 44 év elteltével vehetett részt újra világeseményen, a franciaországi Európa Bajnokságon, azt gondolom, olyan élményekkel gazdagodhattunk, amelyet még sokáig fogunk őrizni szívünkben. Emlékszünk, hogyan hömpölygött az ünneplő tömeg a körúton, hogyan nyűgözte le a világot az, amit a magyar szurkolók mutattak Franciaországban. Vitát felül áll, hogy jóval több magyart megmozgatott és megérintett, mint akik egyébként követik a focit – fogalmazott Lantos János, a Mi Hazánk esztergomi elnöke.

Mint mondta, a magyar válogatott újra kijutott az Európa Bajnokságra, amelyet eredetileg tavaly, tehát 2020-ban rendeztek volna, ám a koronavírus miatt elhalasztottak idén nyárra. Szerinte a 2016-oshoz képest még nagyobb, még közelebbi élményben lehet része a nemzetnek, hiszen a nemzeti tizenegy két mérkőzést a Puskás Arénában játszik a nyáron, mégpedig az Európa-bajnoki címvédő Portugália, és a világbajnoki címvédő Franciaország ellen.

– Minden adva van tehát, hogy újra egy hatalmas, sőt, egy még nagyobb futballélményben legyen része az országnak, de sajnos azt kell látnunk, hogy meg akarják csorbítani ezt az élményt. Ugyanis úgy hírlik, kizárólag azok léphetnek be a stadionba, akik rendelkeznek oltási igazolvánnyal. A Mi Hazánk Mozgalom ezt súlyosan diszkriminatívnak tartja – mutatott rá.

Lantos nézete szerint  többekkel szemben is igazságtalan, mert aki úgy érzi, nem kíván élni az oltás lehetőségével, azzal szemben is, de azzal is, és itt főként a fiatalabb korosztályra gondol, akik fel akarják venni az oltást, de önhibájukon kívül elképzelhető, hogy júniusok nem kapják meg. De van egy harmadik csoport is, ők pedig a gyerekek. Egyelőre semmilyen érdemi és biztos információ nincs velük kapcsolatban, így hát jogos a kérdés, megfosztanák őket egy ilyen meghatározó és pozitív sportélménytől? Hiszen már most biztosan vannak családok, akik megvették a jegyeket – fogalmazott-, hiszen az eredetileg tavaly nyárra tervezett eseményre már korábban volt egy jegyértékesítési hullám, és természetesen még lesz is.

– A Mi Hazánk azt szeretné, ha visszavonnák ezt a súlyosan diszkriminatív elgondolást, hiszen az csak feleslegesen éket ver a társadalomba, szembefordítja egymással az embereket, és még gyakorlati szempontból is szükségtelen, hiszen megoldható lenne akár egy negatív teszttel is a belépés anélkül, hogy oltási igazolványhoz kötnénk azt, hogy élőben élvezhesse mindenki a magyar labdarúgó válogatott mérkőzéseit – zárta gondolatait.

További híreink

Magyarország élen jár az inflációban

Irányi Dániel

Mondjanak le Kárpátaljáról, ha nem tudják megvédeni az ott élőket

Faragó Dániel

Szerbiában a gyerekeknek is kötelezővé tették a maszk viselését

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben