7.5 C
Budapest
2021. október 23., szombat
Magyar Jelen
Bűnügy Hírek

Mi Hazánk – Ne védekezhessenek szabadlábon az erőszakos bűnelkövetők!

A Mi Hazánk Mozgalom szerint káros és rossz üzenete van annak, hogy az erőszakos bűncselekmények elkövetőit az előállítást követően órákon belül kiengedik az őrizetből, ahogyan ez Jászapátiban is történt a közelmúltban. Ezzel azt üzeni a nyomozóhatóság a bűnözőknek, hogy „nekik mindent szabad”, a tisztességes polgároknak pedig azt, hogy „a bűnözők mindent megtehetnek veletek, senki nem véd meg titeket”.

Itt az ideje, hogy az erőszakos bűnelkövetőkkel szemben is zéró toleranciát hirdessünk! Napjainkban az ország egyre több településén jönnek létre olyan településrészek, ahol az erőszakos bűncselekmények elkövetése mindennapossá vált. Ahol a becsületesen, tisztességesen élőket folyamatosan félelemben tartják, gyakori a fenyegetőzés, kiabálás, és a tettlegesség is, amelynek sokszor gyilkosság a vége.

A Mi Hazánk Mozgalom szerint olyan törvényi szigorításra van szükség, amely szerint az erőszakos jellegű bűncselekmény elkövetése esetén az ügyészség minden esetben legyen köteles indítványozni az előzetes letartóztatás elrendelését. Elvárjuk a kormánytól, hogy tegye meg a szükséges lépéseket az ügyben!

-írja közleményében

Pakusza Zoltán, a Mi Hazánk Mozgalom alelnöke, a párt országgyűlési képviselőjelöltje.

További híreink

Babos Tímea harmadik Grand Slamjét nyerte párosban

Dunai Tibor

Meghalt egy 13 éves gyerek három nappal a második oltás után

Faragó Dániel

Budapesti nő irányította a nemzetközi embercsempészcsoport magyar sofőrjeit

Szabó Norbert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen