3 C
Budapest
2022. december 2., péntek
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Mi Hazánk: Népszavazást kell tartani az EU-kilépésről

A Mi Hazánk üdvözli a Fidesz kilépését az Európai Néppárt képviselőcsoportjából, ahogy a Liberális Internacionáléból is, de a megalkuvásmentes nemzeti érdekképviselethez további lépéseket kell tenniük: elsőként módosítani az Alaptörvényt, hogy az EU-ba történt belépéshez hasonlóan a keserű tapasztalatok után a kilépésről is népszavazáson dönthessen a magyar társadalom – reagált Dúró Dóra arra, hogy a nagyobbik kormányzópárt kilépett a néppárti frakcióból. 

A Mi Hazánk elnökhelyettese hangsúlyozta, a magyar, sőt az európai nemzetek önrendelkezésének felszámolásában közreműködő
Európai Néppártból már korábban ki kellett volna lépjen a nemzetellenes bűnökhöz asszisztáló Fidesz.
– Orbán Viktor nemrég végre egy azonnali kérdésemre válaszul elárulta az EU-tagságunk mérlegét:
Magyarország éves szinten nettó 4,1 milliárd eurót kap az Uniótól, a hazánkban tevékenykedő, többségében német cégek viszont 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból.
Hazánk tehát az EU nettó ráfizetője, szemben például a németekkel. Mindezek után érthetetlen, hogy Orbán Viktor nem támogatta a népszavazást az EU-kilépésről, melyet a hatályos Alaptörvény jelenleg sajnos tilt, pedig az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta eltelt közel 17 év elegendő ahhoz, hogy mérleget készítsünk – fogalmazott Dúró Dóra.
A Mi Hazánk Mozgalom szerint már a csatlakoztatást megelőző népszavazási kampány is félrevezető volt, hiszen csak az előnyöket mutatta be, a negatívumokról alig lehetett hallani.
– Azóta még közelebb kerültünk az Európai Egyesült Államokhoz, az unió birodalmi törekvései egyre erősebbek,
a brüsszeli bürokraták már mindenbe beleszólnak, miközben nem teljesültek a mézes-mázos ígéretek, amikkel kecsegtettek minket. Az árak lényegében kiegyenlítődtek, de a bérek nem – sorolta a hátrányokat a politikus, aki Thomas Piketty, a híres francia közgazdászra hivatkozva azt mondta, a multicégeken keresztül több profit megy ki Magyarországról nyugatra, mint amennyi uniós támogatás visszajön.
– Érdekes, hogy 2006-ban valahogy nem aggódtak a jogállamért sem, most viszont már ránk akarják kényszeríteni a migránsok tömeges befogadását és az LMBTQ-lobbi követeléseit is. Ki tudja, mire vetemednek még a jövőben, a nekünk jogosan járó pénzek elvonásával is zsarolva. Fel kell tehát tennünk a kérdést:
Magyarországnak feltétlenül, minden körülmények között az EU tagjának kell-e lennie?
Bár a Mi Hazánk Mozgalom szerint nem lehet egyik napról, sőt egyik évről a másikra kilépni, de el kell készíteni az EU-csatlakoztatásunk mérlegét, számba kell venni az egyéb lehetőségeket – zárta sorait Dúró Dóra, hangsúlyozva, az Unión kívül is van élet, és az Unió megszűnése után is lesz. A Mi Hazánk Mozgalom szerint 2030-ra készen kell állnunk a kilépésre.

További híreink

Az ukránoknak szánt pénz nyomában

Kemény János

“A magyar föld nem eladó!” – Vagy mégis?

Kemény János

Végrehajtómaffia – Miért nincs napirenden a kar új elnökének megválasztása?

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben