20 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Kiemelt

Mi Hazánk: Zárják ki a kamarából az állatkínzó vadászt!

Dr. Fülöp Erik, a Mi Hazánk országgyűlési képviselője nyílt levélben szólította fel az Országos Magyar Vadászkamara elnökét, hogy indítson etikai eljárást a sérült borz ellátását megtagadó, az állatot bezsákoló állatkínzó vadász ellen.

Brutális állatkínzástól hangos a közösségi média

A Speciális Állatmentő Egység a Facebook oldalán számolt be arról, hogy a hétvégén a szervezetüket egy elütött borzhoz hívták a III. kerületbe. Az állatvédők kiérkezésekor dr. L. Pál -vadászként- már a helyszínen tartózkodott, aki az elütött, ám még élő állatot egy zsákba tette és az autója csomagtartójába helyezte. Az állatvédők felszólítása ellenére nem volt hajlandó átadni a sérült állatot, hanem továbbhajtott.

Nem sokkal később mégis megállt és az állatvédőkkel együtt a helyszínen maradt a rendőrség kiérkezéséig. Az állatvédők sorozatos felszólításának eleget téve végül beleegyezett a sokkos állapotba került, sérült borz kivizsgálásába és fájdalomcsillapításába. A rendőrség azonban a helyszínen közölte: a vad az állam tulajdona, és az illetékes vadász, azaz dr. L. Pál dönt az állat sorsáról. Dr. L. Pál ezt követően a sérült állatot ismét bezsákolta és elhajtott vele. Dr. L. Pál eljárása következtében az állat még aznap éjjel elpusztult.

NYÍLT LEVÉL AZ ORSZÁGOS MAGYAR VADÁSZKAMARA ELNÖKÉNEKTisztelt dr. Jámbor László elnök úr!Országgyűlési képviselőként…

Közzétette: Dr. Fülöp Erik – 2020. július 28., kedd

A Mi Hazánk szerint a kamarának el kell ítélnie a történteket

Dr. Fülöp Erik az eset kapcsán nyílt levelet írt az Országos Magyar Vadászkamara elnökének, és arra kérte, foglaljon állást: egyetért-e az eljárással, valamint elítélik-e a vadász tettét, ami jelentős mértékben hozzájárult az állat szenvedéséhez és elpusztulásához.
Az állatvédelmi szakpolitikus mindemellett felkérte a kamara elnökét arra is: haladéktalanul kezdeményezzen etikai eljárást dr. L. Pál ellen, az eset kivizsgálásáig pedig függessze fel tisztségeiből és kamarai tagságából. Az országgyűlési képviselő szerkesztőségünkbe eljuttatott nyílt levelében az etikai eljárás eredményeinek nyilvánosságra hozatalát is kéri.

A politikus lapunk megkeresésére elmondta: a vadászkamara mellett levélben kerete meg azt a vadásziskolát is, ahol az ügyben érintett férfi oktatóként dolgozik. Leszögezte: meglátása szerint az eset rendkívül káros az intézményre nézve is, valamint alkalmatlanná teszi arra, hogy másokat erről tanítson, éppen ezért a büntetőeljárás lezárultáig dr. L. Pál oktatói tevékenységének felfüggesztését kérte az iskola ügyvezető igazgatójától.

elemi.hu, képek forrása a Speciális Állatmentő Egység facebook oldala

További híreink

Újabb részletek derültek ki a három évvel ezelőtti manchesteri terrortámadásról, kapaszkodjanak!

Kemény János

A magyar baloldal a radikális amerikai baloldalt próbálja majmolni

Dunai Tibor

750 ezres büntetés Novák Elődnek egy transzparens miatt

Varga Lilla

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen