29.7 C
Budapest
2022. július 6., szerda
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

Mi hazánkos matricák miatt tett feljelentést Pécs polgármestere

Gyűlöletkeltő matricák jelentek meg Pécs utcáin. A plakátok véleményem szerint felvetik a Büntetőtörvénykönyv 332. paragrafusába ütköző közösség elleni uszítás gyanúját, ezért ismeretlen tettes ellen haladéktalanul feljelentést teszek – háborgott Facebook-oldalán az összefogás támogatásával megválasztott “független” polgármester, Péterffy Attila.

Sajnos a bejegyzéshez képet nem mellékelt, így fogalmunk sincs, hogy most plakátokról, vagy matricákról van szó, ugyanis polgármesterúr a két, eltérű jelentésű szót végig rokonértelműként használja.

Azt, hogy a Mi Hazánk Ifjai logójával ellátott matricákat elhelyezők bűncselekményt követtek-e el, a hatóságok dolga felderíteni és a bíróságé eldönteni

– folytatja.

A tenyérni méretű matricák(?) elleni hadjárat természetesen kizárólag a “szabadság” és “sokszínűség” jegyében zajlik. Szó nincs arról, hogy a szélsőliberálisok ezúttal (is) el akarnák hallgattatni a nekik nem tetsző hangokat.

“Az azonban egészen biztos, hogy nagymúltú, befogadó, sokszínűségére büszke városunk közössége nem tűri el, hogy az utcáin ocsmány, gyűlöletkeltő plakátok jelenjenek meg. Ezért nyomatékosan felszólítom a matricákat kiragasztókat, hogy haladéktalanul hagyjanak fel a város méltóságának rombolásával és azzal, hogy a város közösségét vallási, politikai vagy bármilyen egyéb módon uszító szóróanyagokkal próbálják megosztani”

– tette hozzá.

Végezetül megnyugtat mindenkit, hogy miután “rögzítette a bizonyítékokat” meg is kezdi a “plakátok eltávolítását”, és a jövőben is mindig így fog tenni, amikor a “gyűlöletkeltés ilyen formában jelenik meg Pécs utcáin”. Az egyelőre nem világos, hogy Péterffy fel fog-e állítani egy “matricakapargató szakbizottságot”, melynek feladata lesz egész nap az utcákat járni és eltávolítani minden, a polgármesternek nem tetsző plakátot és/vagy matricát.

Kiemelt képünkön Péterffy Attila Pécs Megyei Jogú Város polgármestere a pécsi zsinagógában Hanuka alkalmából – Forrás: MAZSIHISZ Facebook-oldala

 

További híreink

Nocsak, új videó az “Ördög Ügyvédjétől”

Kemény János

“Oda jutottunk, hogy aki bűncselekményt követ el, az áldozat szerepében tetszeleg, és másokat vádol bűnösséggel”

Irányi Dániel

Karácsony Gergely: Előbb-utóbb mindenképpen be kell vezetni a dugódíjat

Avar Álmos

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen