20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Hírek

Mi lesz az Északi Civilizációval? – neves európai politikusok is jelen lesznek a Magyar Szigeten

Július 27-én szerdán veszi kezdetét a 19. Magyar Sziget, a szervezők immár nyilvánosságra hozták az előadások, pódiumbeszélgetések listáját is, ezek közül kétségtelenül a Mi lesz az Északi Civilizációval? megnevezésű program ígérkezik az egyik legérdekfeszítőbbnek. 

Ugyanis ez egy nemzetközi kerekasztal-beszélgetés lesz, amelyen számos neves külföldi jobboldali politikus is részt vesz. Természetesen magyar részről a Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője osztja meg gondolatait az Északi Civilizációról, az esemény moderátora pedig Árgyelán János, a nemzeti párt külügyi kabinetjének elnöke lesz.

Rajtuk kívül több európai nemzeti párt képviselője is tiszteletét teszi a Magyar Szigeten. Ott lesz Andreas Feymark Svédországból, az Alternatíva Svédországnak (Alternativ för Sverige) formáció képviseletében.

(Andreas Feymark – forrás: Twitter)

Szintén Ásotthalomra látogat Marco van den Boomgaard Hollandiából a Fórum a Demokráciáért (Forum voor Democratie) párttól, illetve a magyar származású, de évek óta Bulgáriában élő Szekeres Tamás Jenő az Újjászületéstől (Vazrazhdane), kik éppen nemrég jutottak be a bolgár parlamentbe, 13 mandátumot szereztek.

Portálunk érdeklődésére Árgyalán János, a Mi Hazánk külügyi szakpolitikusa elmondta, Bulgáriában hamarosan előrehozott választásokat tartanak, és könnyen elképzelhető, hogy 15% körüli eredménnyel akár kormánykoalícióba is kerülhet a bolgár nemzeti párt. Szintén fontos információ, hogy az Újjászületés a Mi Hazánkhoz hasonlóan lezárás- és kötelező oltásellenes álláspontot képviselt Covid-ügyben.

(Marco van den Boomgaard – forrás: Twitter)

(A Vazrazhdane egyik tüntetése – forrás: www.novinite.com)

Viszont minden bizonnyal az egyik legnagyobb név Gunnar Lindemann lesz Németországból, az Alternatíva Németországnak párttól (Alternative für Deutschland), mely Németország legerősebb ellenzéki pártja. Lindemann nevéhez ráadásul komoly eredmények is fűződnek. 2016 szeptemberében az AfD közvetlen jelöltjeként 30,6-al nyerte a berlini képviselői-ház választást Marzahn-Hellersdorfi 1. számú választókerületében. Helyét a következő, 2021-es választáson is megtartotta.

(Gunnar Lindemann – forrás: Facebook)

Több alkalommal felszólalt Németország iszlamizációja ellen, korábban élesen bírálta a Merkel-kormányzatot is, egyenesen “menekültügyi őrületnek” nevezte tevékenységét. Életteret követelt a berliniek számára azért, mert azt látta, a migránsok elhelyezésével egyre inkább szorulnak ki lakóhelyeikről a berlini német lakosok.

Érdemes lesz tehát ellátogatni Ásotthalmra már csak ezért is, hiszen igazi különlegességnek számít, hogy Európa több pontjáról érkező résztvevők vitatják meg, beszélik át, milyen kihívásokkal néz szembe közös otthonunk, Európa, tehát az a civilizáció és kultúrkör, amelynek mindannyian tagjai vagyunk. A beszélgetés a Magyar Jelen kisszínpadon lesz július 27-én (szerda) 15:15 órai kezdettel.

(Kiemelt kép: European Civilization Alliance)

További híreink

Tűzgyújtási tilalmat rendeltek el három megyében szombattól

Dunai Tibor

Nagyon gyorsan nő a fertőzöttek és a halottak száma világszerte

Dunai Tibor

Egy érv a szibériai bérrabtartás mellett (videó)

Kemény János

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben