2.4 C
Budapest
2022. december 3., szombat
Magyar Jelen
HírekSport

Michelisz Norbert a WTCR 2019-es világbajnoka!

A Hyundai magyar versenyzője egy ötödik hellyel biztosította be bajnoki címét, miután Esteban Guerrieri egy hatalmas csata után hűtőhiba, és több boxkiállás után lecsúszott a pontszerző helyekről.

Drámai végjátékot vetített elő a WTCR 2019-es utolsó hétvégéjének első két futama. Az elsőn az élről induló Michelisz Norbert simán nyert, így előnyét 27 pontra növelte legnagyobb riválisa, Esteban Guerrieri előtt. A második futamon, egy kaotikus első kört követően, Guerrieri a kilencedikről a második (mivel előtte csapattársa, Girolami volt, így gyakorlatilag az első), Michelisz pedig a 13. helyről várhatta a piros zászló utáni, majdnem egy órás szünetet követő újraindítást. Norbinak végül a nyolcadik helyre sikerült feljönnie, míg Guerrieri megnyerte a Tassi Attila kiesése miatt végül biztonsági autó mögött leintett futamot, így 10 pont maradt előnyéből az utolsó versenyre.

Ezt ismét a magyar versenyző kezdhette az élről, ám mögüle közvetlenül Guerrieri indulhatott, mögöttük Azcona és Nick Catsburg álltak volna, ám utóbbi nem állt fel a rajtrácsra, mivel az előző futamon szenvedett balesete miatt sérült az autója. Mögöttük pedig Michelisz két csapattársa, Augusto Farfus és Gabriele Tarquini, akik nagyban segíthették volna a munkáját akkor is, ha Guerrieri elmegy mellette. A harmadik verseny kezdetére az addig brutálisan szakadó eső alábbhagyott, így ismét slickeket tettek fel előre sokan, a két futam között a magyar autóján komoly munkálatok folytak, mivel váltóval kapcsolatos problémákat jelentett a versenyző.

Az évadzáró állórajtból indult, ami Michelisznek nem sikerült túl jól, a negyedik helyre esett vissza, és látszólag komoly tempóhátrányban volt az előtte lévőkkel szemben, amikor csapattársa, Augusto Farfus kavicságyba csúszott autója miatt beküldték a biztonsági autót. Fél körrel az újraindítás után az első négyes (Guerrieri, Azcona, Kristofferson és Michelisz) óriási csatába bonyolódott, Azcona kicsit megpöccintette Guerrierit, aki le is ment a pályáról, hatalmas mentése után viszont Azcona megelőzte végül a célegyenesben,

A 6. körben Kristoffersson is elment Guerrieri mellett, aki teljesítményvesztést jelentett, és gyorsan elmentek mellette többen is. A rádióban az argentin arra panaszkodott nagyon dühösen, hogy a hűtője sérülhetett valamelyik ütközésnél. Ennek köszönhetően Michelisz is visszavett, így Ceccon és Vervisch is elmentek mellette, de eddigre Guerrieri már a 15. helyen autózott, amikor Gordon Shedden kicsúszása miatt ismét beküldték a biztonsági autót. A biztonsági autós fázis alatt Guerrieri kétszer is kiállt a boxba, a hűtőjét akarták kitisztítani, azonban félreértés miatt egyszer elment a csapata mellett, és végül az utolsó helyre esett vissza, majd az újraindítás után szintén kiállt.

A futam végén az első helyeken még Johan Kristoffersson megelőzte az első helyen autózó Azconát, a harmadik helyen pedig Roberto Ceccon állhatott fel a dobogóra, és bár Michelisz Norbert az ötödik helyen ért célba, mivel Guerrieri nem szerzett pontot, 21 pontos előnnyel megnyerte a bajnokságot. Michelisz Norbert így két korábbi privát bajnoki cím után, több, mint 10 éves múltja után a WTCC és utódja, a WTCR történetében először tudta megszerezni a győzelmet, a csapatok között a Lynx & Co. csapata diadalmaskodott.

forrás: motorsport.com

 

 

További híreink

Aranyérmet szerzett a nők között induló “transznemű” úszó

Irányi Dániel

Sorra dönti a női úszók rekordjait a “transznemű” bajnok

Irányi Dániel

Elhunyt a háromszoros bajnok

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben