21.3 C
Budapest
2021. augusztus 5., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt

“Miért van a zsidóknak nagy orruk”, kérdezte az Index

Antiszemita címet tett az Index a címlapjára, így kedveskednek az új radikális baloldalnak

Miért van a zsidóknak nagy orruk? Ilyen címmel tett ki egy írást a baloldali internetes újság, az Index a címlapjára. Nem nehéz összefüggést találni az elmúlt hetek szélsőbaloldali eseményei és az Index sajátos címadása között. Úgy gondolják, ha külföldről pénzre számíthatnak, akkor a most divatos szélsőbalos világnak ez tökéletesen megfelel.

Ahogy sokat lehetett olvasni az amerikai radikális baloldali mozgalom, a BLM antiszemita megnyilvánulásairól, egyfajta európai leágazásának botrányáról még a balközép újságok is beszámoltak. Letagadhatatlan volt ugyanis. A szombati, szélsőbaloldali tüntetéseken az Antifa-aktivisták kórusban üvöltötték, hogy “Mocskos zsidók!”. A baloldali Le Monde nemzetközi kiadása ugyan relativizálja az aljasságot (szerintük a nemzeti radikálisok megjelenése miatt voltak dühösek a tüntetők), és leírja, hogy hatszor zsidóztak (mintegy enyhítő körülmény ezek szerint, hogy nem hétszer), de még ott is megjelent mindez.

Damien Rieu

@DamienRieu

Après les slogans antisemites, les et milices d’extrême gauche s’attaquent aux policiers Place de la République 😡

Beágyazott videó
https://twitter.com/i/status/1271831948357513217

Az Index – mintegy érezve a szélsőbal által diktált idők szavát – nem akart lemaradni, és kezüket az új világ ütőerén tartva (és reménykedve az új világ pénzében), a következő című cikket rakta ki, hosszú órákon át a címlapjára:

Az Index cikkeFORRÁS: ORIGO

Maga az írás már egy zagyva összevisszaság, sok szót nem érdemes rá vesztegetni. Ami biztos: nyilvánvalóan a józanabb baloldali olvasókat is irritálta, hogy az Index néhány napja, mindenfajta kontroll nélkül, megjelentette a baloldali kamuvideót. Azt a felvételt, amelyen a baloldali parlamenti bizottsági elnök, Korózs Lajos – mint később kiderült, az egész pártelnökség jóváhagyásával – egy álmentősnővel készített propagandariportot, amelyen képtelenebbnél képtelenebb hazugságokat beszéltek. Ezek után érezhette úgy a baloldali propagandalap, hogy teljesíteniük kell.

Hát, ezúttal így sikerült.

Forrás:origo.hu

További híreink

Beszálltak a kocsijába, majd arra kényszerítették, hogy készpénzt vegyen fel

Szabó Norbert

Biden Haalandot jelöli belügyminiszternek, aki az első indián származású kormánytag lesz

Varga Lilla

Háború a kevert társadalomért (videó)

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben