14.9 C
Budapest
2022. szeptember 24., szombat
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

Míg Orbán Viktornak nincs megtakarítása, az apja egyik cégéből 1,8 milliárdos osztalékot vettek ki

Az 1,8 milliárdos adózott nyereséget mind kivették osztalékként a Dolomit Kft.-ből, Orbán Viktor miniszterelnök édesapjának a cégéből. A vállalkozás 4 milliárdos forgalom mellett érte el az eredményt – írja a hvg.hu.

Közzétette éves beszámolóját a Dolomit Kft. aminek tulajdonosa Orbán Győző, Orbán Viktor miniszterelnök édesapja. A K-monitor által közölt adatokat a 444.hu szúrta ki.

Eszerint 2019-ben az előző évi 65 helyett már 77-en dolgoztak a vállalatnál, a cég nettó árbevétele 600 millió forinttal, 4 milliárdra csökkent, de továbbra is kiemelkedően eredményes: a 2018-as 1,9 milliárd után 2019-ben 1,8 milliárd forint adózott nyereséget könyvelhetett el.

Ezt a pénzt pedig az utolsó fillérig kivették osztalékként a tulajdonosok.

A szintén Orbán Győző érdekeltségébe tartozó Gánt-Kő Kft. 280 milliós nyeresége mellett nem fizetett osztalékot.

Egy héttel ezelőtt egy másik igen sikeres Orbán-cég, a Nehéz Kő Kft. is közzétette eredményét, ott 2,9 milliárd forintos forgalom mellett 139 millió forint osztalék keletkezett.

(hvg.hu nyomán)

További híreink

Mi Hazánk: Miért támogatja Jakab Péter és a Jobbik, hogy 200 milliót szórjon el Lyukóvölgy integrációjára a miskolci városvezetés?

Irányi Dániel

Hatvannégy Vármegye: “Felháborító, hogy az LMBTQP-lobbi dróton rángatja a magyar ügyészséget!”

Faragó Dániel

Munkában a Mi Hazánk- Kecskemét sem lehet cigányország

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben