20.5 C
Budapest
2022. augusztus 20., szombat
Magyar Jelen
Belföld

Mihazánkos fantomhadsereget vizionál a “függetlenobjektív” erdélyi újságíró

Az egyetlen párt, ami mocorog a határon túl, az a Mi Hazánk – állítja bejegyzésében Parászka Boróka. A tényfeltáró újságíró szerint ugyanis a jelenlegi hazai politikai palettáról egyetlen párt sem foglalkozik érdemben a gúnyhatáron túl élőkkel.

– Látott bárki is a mai ellenzéki pártok körül olyan politikust, szakértőt, akinek lenne személyes tapasztalata, módszeresen gyűjtött információja tudása arról, mi folyik Magyarország szomszédos országaiban? Olyan megbízott ellenzéki politikust, aki tervszerűen építené a kapcsolatokat a Magyarország határain kívül lévő magyar közösségekkel és nem magyar politikai pártokkal? – teszi fel a kérdést Parászka Boróka, aki persze attól nincs elragadtatva, hogy a Mi Hazánk cselekszik a többi párt helyett.

– El tudjuk képzelni, hogy milyen lesz, amikor ez a mihazánkos fantomhadsereg fogja Magyarország határain kívülről tematizálni a határon túli ügyeket csak azért, mert a magyar politikai élet többi szereplője lusta, tehetetlen, tájékozatlan és érdektelen volt? – kérdezi drámaian, jelezve ugyanakkor, azt nem várja el, hogy a Magyarország határain kívül élő magyar közösségekért bármely ellenzéki, vagy kormánypárti politikus is „tegyen egy körömfeketényit is”.

– Valljuk be: ez az egy kérdés, a Magyarország határain kívül élő magyarok ügye, az utolsó, amely bármelyik magyar politikai szereplőt érdekli. Ez már a már nyűg lett. A Fidesz belátta, hogy a szavazótábor nem növelhető, érdemben nem használható, az ellenzék is elérte a maximumot, amit akart a “külhoni szavazókkal” való riogatással. Úgyhogy legyünk őszinték: a “nemzeti elkötelezettség” évtizedében számít a legkevésbé, hogy mi van a magyar közösségekkel imitt amott – fogalmaz az újságíró.

Parászka kitért arra is, számtalan olyan ügy volt az utóbbi időben, amit az ellenzék meglovagolhatna. – Csak azért, mert azon kívül, hogy “ne vegyék el a magyar emberek vakcináját” (nyugdíját, munkáját, kultúráját stb) én más üzenetet nem láttam az utóbbi hónapokban. Lássuk be, ez semmivel sem több, mint amivel teleplakátolta a Fidesz az országot néhány éve.

Pedig volt itt sok minden, csak az utóbbi hetekben, ami lényegileg érintette Magyarország mindennapi életét. Ökológiai válság, diplomáciai konfliktus, határon átnyúló korrupciós ügyek. Ezeket egy minimálisan tájékozott ellenzéki politikus rendkívül hatékonyan és hitelesen képviselhetné.

(Forrás: Városikurir.hu – Fotó: Átlátszó.ro)

További híreink

Benzinár: a Mi Hazánk szerint megkésett és több sebből vérzik a kormány intézkedése

Faragó Dániel

“Nem bántam meg semmit” – A 2006-os tankvezető Horváth Györggyel beszélgettünk

Gabay Dorka

Nagy változások lesznek az iparűzési adóban

Kiss Albert

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben