6.4 C
Budapest
2022. december 6., kedd
Magyar Jelen
BelföldKiemelt

“Miskolc egyik legszebb példája a békés együttélésnek és a befogadásnak”

Miskolc az a magyar város, ahol az évszázadok során a megértés és elfogadás szellemében kilenc nemzetiség talált otthonra, és rendelkezik ma is saját önkormányzattal. A város nekik is köszönheti színes és kiemelkedő értéket képviselő kulturális örökségét, építészeti arculatát. Miskolc egyik legszebb közép-európai példája a békés együttélésnek, a különböző kultúrák találkozásának és befogadásának. A város lakói büszkék örökségükre – írja hivatalos karácsonyi videója alatt a MiNap online.

A XII. kerületi önkormányzat bársonyszékében üldögélő DK-s Vágó István annyira egyetértett a leírással, hogy meg is osztotta a bejegyzést Facebook-oldalán.

Vajon ezen személyek mit értenek “békés együttélés” alatt? Jártak egyáltalán Miskolcon, mondjuk az Avas lakótelepen? Eltöltöttek legalább egy éjszakát Lyukóvölgyben?

Mit jelenthet a különböző kultúrák “találkozása és befogadása”? Arra “gondolhatott a költő”, hogy a magyar állam elfogadta bizonyos mélyigénytelen rétegek “sajátságos” életstílusát és szokásait, ezért bizonyos területeken autonómiát (no-go zóna) adott ezen csoportoknak, hogy szabadon gyakorolhassák szokásaikat?

Esetleg az imponál a Demokratikus Koalíciónak, hogy Miskolc bizonyos részein már megvalósult egy hangzatos programpontjuk, az ingyen áram? Pakusza Zoltán szavaival élve:

Az, amiről a DK beszél, miszerint legyen ingyenes az áram, itt, ezeken a területeken már meg is valósult. Igaz, hogy nem törvényesen, de megvalósult.

Vajon mennyire biztató jövőképet tár elénk egy olyan határok és nemzetek nélküli Európa a maga multikulturális keverttársadalmával, melynek Miskolc a mintavárosa?

Fotó: Youtube

További híreink

Elfogyott a “kitartás” – a Momentum kecskeméti képviselője is Gyucsányékhoz igazolt

Faragó Dániel

„Nem fogjuk hagyni, hogy a hazánkban cigányterror uralkodjon!” (+VIDEÓ)

Magyar Jelen

Ezt is megéltük: Jobbikból a DK-ba – nem is akárhogy

Magyar Jelen

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben