13 C
Budapest
2022. szeptember 26., hétfő
Magyar Jelen
BelföldBűnügy

“- Mit szóltok az új lakókhoz? – Nem lesznek a kedvenceink…”

Portálunk több alkalommal is foglalkozott már a héten az Esztergom-Kertvárosban történt tűzesettel, igyekeztünk részletes háttérinformációkkal ellátni olvasóinkat, azonban a helyzet napról-napról napra változik, ennek mentünk ma is utána. 

Mint ismeretes, egy önkormányzati tulajdonú sorház égett le a hétvégén, mely az illegális áramhasználat miatt következett be, de egyéb törvénysértések is rendszeresek voltak a környéken. Az önkormányzat azonban 4 (!) órán belül letelepítette egy közeli lakótelepre a korábbi illegális lakásfoglalókat, elsősorban arra voltunk kíváncsiak, vajon a beköltöztetésüket hogyan fogadták a a lakótelepiek.

Egy rövid kitekintőt azért még tettünk a sorházak környékén is, hiszen nem mindenkit költöztettek ki, csak azokat, kiknek a lakóhelye leégett, mintegy 50-60 főt (ez egyébként néhány családot foglal magában), voltak, akik maradtak.

Az alábbi rövid videó tanúsága szerint a hangulatra nem lehetett panasz, hétköznap délután, elvileg munkaidőben is eképpen töltötték az időt – a hangokra érdemes elsősorban figyelni:

Az esztergomi Szalézi Lakótelepre érve egy igazán nyugodt, rendben tartott épületegyüttes fogadott minket. Régen kaszárnyaként szolgáltak az épületek, ma azonban már kifogástalan állapotúra lettek felújítva, sok családnak jelentenek biztonságos otthont.

Fiatal anyukákat pillantottunk meg, kik kisbabákkal időztek éppen a ház előtt, tőlük kérdeztük:

– Sziasztok, mit szóltok az új lakókhoz?

Rögvest érkezett is az őszinte válasz:

– Nem lesznek a kedvenceink…

Velük elbeszélgetve megtudtuk, felháborítónak tartják, hogy az ő szomszédságukba költöztettek olyanokat, kik a társadalmi együttélés legalapvetőbb szabályait sem képesek betartani. Értetlenkedtek azelőtt is, hogy a kisebbségi önkormányzat képviselői annyit mondtak nekik, ha bármiféle atrocitás éri őket, azt vegyék videóra, majd szóljanak neki.

Azon túl, hogy elérhetőséget nem adott, életszerűtlennek tartják a kérést, egyben veszélyesnek is ítélték..

Ha jól számolunk, alig 4-5 napja lehetnek a lakótelepen a korábbi illegális lakásfoglalók, már hozzá is láttak korábbi életmódjuk folytatásához. A szemétlerakót nem használják rendeltetésszerűen, a házak mögött már felfedezni véltünk három, vélhetően bontásra váró gépjárműt.

Tudvalevő, korábban beszámoltunk róla, a sorházak szomszédságában illegális autóbontót üzemeltettek. Úgy tűnik, ezt itt is folytatni szándékozzák.

A lakópark játszóterét a napokban zárták le a koronavírus járvány miatt, de azon kevés idő alatt, míg rendelkezésre állt, az illegális lakásfoglalók gyerekei már terrorizálták a játszótéren játszó gyerekeket.

Agresszívek voltak és játékaikat elvették.

Megtekintettük, milyen nyomokat hagytak a lépcsőházakban azokon a helyeken, ahová be lettek költöztetve, és azt kellett tapasztalnunk, bizony már itt is láthatóak a rongálás jelei, erről árulkodik az alábbi fotó is:

A lakótelepe vonzáskörzetébe tartozó élelmiszer üzlet egyik eladója elmesélte, már történtek lopások is, de ő úgy volt vele, “ne szólj szám, nem fáj fejem”. Mindenesetre a lakótelepiek egyöntetű véleménye, hogy nem akarják elfogadni a helyzetet.

Kommentár nélkül…

Kapcsolódó:

További híreink

Több mint kétszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Faragó Dániel

Háztól házig kampány- Hatvanban is irodát nyitott a Mi Hazánk

Faragó Dániel

A Mi Hazánk nem támogatja a korlátozások érvényben tartását

Irányi Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben