3.9 C
Budapest
2022. december 4., vasárnap
Magyar Jelen
KiemeltSport

Miután felmosták a németekkel a pályát, még a stadiont is kitakarították a japánok

Sok tekintetben példát vehetnének az európai szurkolók a japánokról.

Viszonylag kevés szó esett a sajtóban a japán válogatottról, hiszen míg az európai csapatok bohózatra emlékeztető performanszokkal múlatták az időt, addig az ázsiaiak szép csendben készültek a játékra. A média elkönyvelte a japánokat esélytelennek, és papírformaszerű győzelmet vártak a németországi kezdő tizenegytől. Ami a mérkőzés első felében be is jött. A nyomasztó fölény pedig jól láthatóan elkényelmesítette a németek válogatottját.

1-0-nál még az “ősnémet” néger védő is meglehetősen vicces kedvében volt. Egy hosszúra sikeredett indítás után nem csak kizárta ellenfelét a játékból, de a sportban elvárt minimális tiszteletet sem adta meg neki, futásával gúnyolódott egy sort, majd jót röhögött saját “poénján”.

A vigyort az arcáról azonban hamar letörölték a japánok. Az első játékrészben produkált értékelhetetlen teljesítményük után ugyanis igencsak feltámadt az ázsiai csapatban a küzdőszellem, és a második félidőben méltó ellenfeli lettek a multikulti válogatottnak. A játék utolsó 20 percében már kifejezetten jobban játszottak, aminek meg is lett az eredménye: fordítani tudtak, és végül 2-1-re nyertek.

Semmit nem hagyunk magunk után 

A japán játékosok mellett a szurkolóik teljesítményét is ki kell emelnünk, akik folytatják azt a fajta viselkedést, mellyel már négy évvel ez előtt kivívták a világ kulturáltabb részének elismerését. Miközben ugyanis a szurkolók egy tetemes része (kiemelve az angolokat) jelentős szeméthegyet hagy hátra egy-egy mérkőzést követően, addig a japánok szépen összetakarítanak maguk után, és olyan tisztán adják át a stadiont, ahogy azt 90 perccel korábban birtokba vették.

 

Twitter– és Telegram-csatornáinkra feliratkozva egyetlen hírről sem maradsz le!

További híreink

Csak a Mi Hazánk szólal fel a munkavállalók kizsákmányolása ellen

Kemény János

Dunakanyari főzde fürtös meggy párlata hozta el az év legjobb pálinkájának járó díjat

Faragó Dániel

Korábban még be akart vonulni a seregbe, de az ukrán teniszező most arról panaszkodik, hogy a szerb sportolókat beengedik Oroszországba

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben