21.1 C
Budapest
2022. július 7., csütörtök
Magyar Jelen
Belföld Hírek Kiemelt Videó

Módosító javaslatot nyújt be a Mi Hazánk – 372 milliárd forintot jelentene a Facebook megadóztatása (videó)

A Mi Hazánk nem tudja támogatni ezt a költségvetést, mert ez ismét egy olyan beadvány, amely a dolgozó magyar ember helyett a globális multikat támogatja –

mondta a költségvetési vitában vezérszónoki felszólalásában a Mi Hazánk frakcióvezetője.

Toroczkai László sajtótájékoztatóján hozzátette, hogy ez a tervezet az előzőekhez hasonlóan továbbra is a magyarok fogyasztását akarja megadóztatni a globális cégek nyeresége helyett.

A Mi Hazánk hiányolja a digitális adót, amely lehetőséget adna a tech cégek megadóztatására, éppen ezért a globális minimumadót a párt leszavazta, hiszen abból a koronavírus legnagyobb haszonélvezőinek adóztatása kimaradt.

A magyar államháztartáshoz képest a Facebooknak kétszeres, a Google-nak négyszeres bevétele van – emlékeztetett a Mi Hazánk elnöke. Ezek az óriáscégek semmit nem fizetnek be a magyar államkasszába, ami egy nemzeti párt számára elfogadhatatlan. 

A frakció (osztrák mintára) módosítójavaslatot fog benyújtani, amely nemzeti hatáskörben nyitná meg az utat például a Facebook megadóztatása előtt. Ez összesen 372 milliárd forint bevételt jelentene az államkasszának – ismertette.

Toroczkai László felszólalása a globális minimumadóról és a digitális óráscégek féktelen profitmaximalizálásáról:

További híreink

Szeghalmon is nagyfokú érdeklődés kísérte a Mi Hazánk utcafórumát

Irányi Dániel

Fabiny Tamás: a megfeszített Jézus nem távolról nézi az emberek szenvedését

Varga Lilla

A németeknél jöhet az első komolyabb “oltatlan törvény”

Faragó Dániel

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen