17.5 C
Budapest
2022. május 29., vasárnap
Magyar Jelen
Hírek

Morawiecki : az EP működése téma lesz a magyar-lengyel-olasz találkozón

Az Európai Parlament (EP) működése lesz az Orbán Viktor meghívására Budapesten rendezendő magyar-lengyel-olasz egyeztetés egyik témája – közölte kedden Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő.

A lengyel miniszterelnök a keddi varsói sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva megerősítette: csütörtökön Orbán Viktor miniszterelnökkel és Matteo Salvinivel, az olasz jobboldali kormánypárt, a Liga vezetőjével találkozik Budapesten, írja az MTI.

A találkozó napirendjéről Morawiecki elmondta: “különféle európai ügyeket”, ezen belül “egyértelműen politikai”, az EP működésével összefüggő kérdéseket vitatnak meg.

Egyeztetnek arról is, hogyan lehet “a legjobban megvalósítani az európai programot az összes állam, de elsősorban Lengyelország, Magyarország és Olaszország érdekében” – fogalmazott a lengyel kormányfő.

Múlt héten a lengyel kormánykoalíciót vezető Jog és Igazságosság (PiS) párt EP-küldöttségének vezetője, Beata Mazurek elmondta: az Európai Konzervatívok és Reformerek (ECR) európai parlamenti frakciójához tartozó PiS az ECR bővítésében érdekelt, miután a Fidesz kilépett az Európai Néppártból.

Salvini pedig kedden kijelentette: az az álma, hogy egyesüljön a Liga részvételével működő Identitás és Demokrácia pártcsalád és az ECR, mivel így a második legnagyobb frakciót képviselnék az EP-ben.

 

 

 

 

 

 

 

 

(fotó:demokrata)

További híreink

Tanárhiánnyal és oltási kampánnyal indul a tanév

szilardkrebsik

Székelyföldi terrorvád: öt nappal rövidülhet Bekéék büntetése, ha minden összejön

Szabó Norbert

Putyin a nemzeti gárda vezérőrnagyává nevezte ki Kadirov csecsen vezetőt

Dunai Tibor

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben

Magyar Jelen