22.7 C
Budapest
2022. augusztus 14., vasárnap
Magyar Jelen
BelföldGazdaság

Nagy a baj a Dél-pesti Kórházban

Komoly gondokra utal, hogy a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház 7 sebész szakorvosából hat felmondott. Bár tárgyalások előzték meg az esetet, azok nem jutottak eredményre, az orvosok azt kifogásolták, hogy kevés az ügyeleti díjuk, az nincs arányban a leterheltségükkel.

Az értesüléseket a kórház nem cáfolta. Az Index megkeresésére Ralovich Zsolt főigazgató az alábbi választ küldte:

Sebészeti Osztályunk több orvosa valóban benyújtotta felmondását. Intézményünk vezetése azonban tovább folytatja az egyeztetéseket a Sebészeti Osztály orvosaival, biztosítva egyúttal a feladatuk ellátásához szükséges anyagi és tárgyi feltételeket, de a munkakörülmények javítása érdekében tett intézkedések sorozatát és a felajánlott ügyeleti díjemelést nem fogadták el.

A kórház azt írta: az orvosok felmondása nem gátolja a kórházban a folyamatos és magas színvonalú betegellátást.

Amennyiben nem sikerül megegyezni az orvosokkal, az elég nehezen megoldható helyzetet teremthet a kórházban. A kórház sebészeti osztályán csak szakorvosok lehetnek ügyeletvezetői poszton. Amennyiben hatan távoznak közülük, nem lehet megszervezni az ügyeleteket. Ennyi sebész szakorvost pedig jelenleg lehetetlen rövid idő alatt másik helyről leigazolni Budapesten.

További híreink

Négymillió oltott esetében sem engedhető meg a diszkrimináció

Faragó Dániel

Hétfőtől dübörög az azonnali fizetési rendszer

Szabó Norbert

Sztrájk Makón – egy napra leáll a Continental helyi üzeme

Gabay Dorka

A tartalom és a hirdetések személyre szabásához, a közösségi médiafunkciók és a forgalom elemzéséhez, ez az oldal sütiket használ. A webhelyünk használatával kapcsolatos információkat a közösségi média-, reklám- és elemző csapatunk más olyan információkkal is összehasonlíthatja, amelyeket Ön adott meg, vagy amelyeket a szolgáltatásai használatából adódóan gyűjtöttek. Elfogad Bővebben